Čovjek koji je izveo nezaboravnu komediju na terenu sudit će Svjetsko prvenstvo
Foto - Screenshot

Janny Sikazwe sudit će u Kataru

Čovjek koji je izveo nezaboravnu komediju na terenu sudit će Svjetsko prvenstvo

M. Šljivak

Sudija Janny Sikazwe iz Zambije postao je poznat širom svijeta zbog haosa kojeg je izazvao na utakmici Afričkog kupa nacija između Malija i Tunisa.

Sikazwe je napravio nešto što se ne viđa često u svijetu fudbala. Svirao je kraj meča u 85. minuti pa je VAR ispravio njegovu grešku, a zatim je u 89. minuti definitivno svirao kraj.

Nije tu bio kraj cirkusu. Isključio je igrača Malija Tourea, isključio je VAR i nije želio da sluša šta mu pomoćnici iz sobe govore.

Izgovor za njegove odluka bio je toplotni udar. Navodno je nakon utakmice završio u bolnici i to je bilo objašnjenje za sve što je radio na terenu.

Međutim, Svjetska fudbalska federacija (FIFA) ovog je sudiju nagradila pozivom da sudi na Mundijalu u Kataru i oproštene su mu skandalozne greške koje je pravio.

On ćebiti među 36 glavnih sudija koji su dobili povjerenje, a interesantno je svakako da će i tri žene dobiti šansu da sude utakmice u Kataru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Najpoznatija je svakako Stephanie Frappart koja iza sebe ima dosta iskustva u suđenju. a tu su još dvije relativno nepoznate sutkinje Yoshimi Yamashita iz Japana i Salima Mukasanga iz Zimbabvea.

Top Komentari

King_Kenny
...normalno da su ga delegirali za SP,vidjeli mafijasi iz FIFA da je lopov i da ima potencijala da steli utakmice kako njima pase...
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi