Zanetti iznenadio izborom najboljeg igrača protiv kojeg je igrao

Legenda Intera

Zanetti iznenadio izborom najboljeg igrača protiv kojeg je igrao

Admin Čaušević

Svoju cijelu evropsku karijeru Javier Zanetti je proveo u Interu.

Zanetti je u Evropu stigao 1995. godine iz Banfielda i dres Nerazzurra je nosio punih 19 godina, tačnije do ljeta 2014. kada je okačio kopačke o klin.

Za skoro dvije decenije u dresu milanskog velikana popularni Traktor je za rivale imao mnoga zvučna imena i najbolje svjetske igrače.

Argentinac je igrao protiv Lea Messija, Ryana Giggsa, Cristiana Ronalda, Ronalda da Lime, Zinedinea Zidanea, ali niti jednog od njih nije izabrao za najopasnijeg.

Naime, igrač koji je najviše zadao problema Zanettiju bio je Roberto Baggio. Argentinac i Baggio su za kratko dijeli i svlačionicu u Interu.

"Mnoga imena mi pataju na pamet, ali Baggo je najbolji protivnik protiv kojeg sam igrao. Imam i veoma prijateljski odnos s njim."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Onda pomislim na Zinedinea Zidnea, Ryana Giggsa i Lionela Messija protiv kojeg sam igrao u Ligi prvaka", poručio je Zanetti.

Baggio je jedan od rijetkih igrača koji su tokom karijere nastupali za Inter, Milan i Juventus, a dres Nerazzurra je nosio od 1998. do 2000. godine.

Top Komentari

Klicko
I sad trčiš za Bejlom kad te je pretrčavao kako je htio hahah
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti