Gvardiol je golom oduševio fudbalski svijet, ali niko nije imao reakciju kao bivši igrač Dinama
FOTO: EPA

Remek-djelo reprezentativca Hrvatske

Gvardiol je golom oduševio fudbalski svijet, ali niko nije imao reakciju kao bivši igrač Dinama

Haris Zilić

Spektakularan duel u četvrtini finala Lige prvaka odigrali su Real Madrid i Manchester City, a nakon dosta uzbuđenja, preokreta, lijepih poteza, utakmica je okončana rzeultatom 3:3 i na Etihadu u revanšu nas sigurno očekuje još jedan spektakl.

Već prvih 15 minuta vidjeli smo tri gola. Gosi su poveli golom Silve poslije greške Lunina, ali se Real brzo vratio.

Za svega dvije minute je kompletirano preokret i to u 12. i 14. minuti. Prvo je Diaz Camavingin šut skrenuo u gol, da bi Rodrygo furioznom kontrom donio vodstvo Kraljevima.

U nastavku se City vratio u duel. Prvo je u 66. minuti Foden "ubio pauka", da bi pet minuta kasnije možda i najljepši gol karijere zabio Gvardiol i to slabijom desnom nogom. Kraljevi se nisu predavali i kako to obično biva u grotlu Bernabeu uspjeli su izjednačiti. Stvari je na početka vratio Valverde u 79. minuti.

Pogodak Gvardiola za 2:3 bio je pravo malo remek-djelo, a odmah nakon utakmice sitgli su i brojni komentari.

Oglasi

Pogodak hrvatskog reprezentativca posebno je oduševio bivšeg fudbaler Dinama Danija Olma koji se odmah oglasio na ruštvenim mrežama

Olmo je napisao samo "Joško..." i stavio emoticon za čuđenje u smislu da nije mogao vjerovati kakav je gol zabio reprezentativac Hrvatske.

I Olmo je odigrao dobar meč protiv Reala u osmini finala Lige prvaka, imao je nekoliko sjajnih poteza posebno na Santiago Bernabeu gdje je psotigao i lijep pogodak, ali na njegovu žalost RB Leipzig je eliminisan u dvomeču iako su pružili sjajan otpor.

Svojevremeno Dani Olmo je bio jedan od najtraženijih fudbalera na evropskom tržištu.

Oglasi

Fenomenalnim nastupima za Dinamo privukao je veliku pažnju elitnih klubova. Ranije se povezivao s mnogim od njih, no on se odlučio otići u RB Leipzig i ponovo je donio ispravnu odluku jer i u Njemačkoj igra fenomenalno.

Međutim, pojedini mediji uveliko pišu da bi Španac mogao korak dalje i otiči u klub koji sanja od malena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona je klub o kojem sanja i kojeg voli, te bi već od narednog ljeta imati šansu da zaigra u dresu Blaugrane.

Naravno to su sve špekulacije, ali gdje ima dima ima i vatre, tako da ćemo sačekati mjesec juli i završnicu EURO-a pa da vidimo kakva je budućnost ovog sjajnog fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi