Hrvatska mašina postaje najskuplji ikad

Gvardiol se dogovorio, čekaju se klubovi

Hrvatska mašina postaje najskuplji ikad

Midhat Šljivak

Fenomenalni hrvatski defanzivac Joško Gvardiol (21) izvjesno će postati najskuplji defanzivac ikad. On je već dogovorio lične uslove s Manchester Cityjem, a sada je došlo vrijeme da prvak Evrope i Engleske počne pregovore s RB Leipzigom koji za usluge ovog fudbalera traži 100 miliona eura.

Joško Gvardiol ovog bi ljeta mogao postati najskuplji defanzivac u historiji fudbala. On je već dogovorio uslove oko ugovora s Manchester Cityjem i preostalo je da klubovi sjednu za stol i da se posao završi.

Pregovori neće biti nimalo lagani. Njemački klub za fenomenalnog Hrvata traži čak 100 miliona eura, dok je za sada City spreman platiti nešto manje novca i ponuda iznosi 80 miliona eura.

Očekuje se da će u narednom periodu pregovori biti intenzivirani. RB Leipzig nema namjeru odustati od svojih zahtjeva i vrlo je vjerovatno da će Joško Gvardiol već narednog mjeseca postati najskuplji defanzivac u historiji fudbala.

Ta 'čast' trenutno pripada nikome drugom do Harryju Maguireu. Njega je 2019. godine Manchester United ekipi Leicestera platio 87 miliona eura i napravio je ogromnu grešku.

Oglasi

Treba svakako napomenuti da će dres Manchester Cityja u narednoj sezoni nositi još jedan hrvatski fudbaler. To je Mateo Kovačić koji će na Etihad prijeći iz Chelseaja u transferu vrijednom 30 miliona eura.

Gvardiol je sa samo 21 godinom jedan od najboljih defanzivaca svijeta. Pored štoperske pozicije može igrati i na poziciji lijevog beka i to je za menadžera Cityja Pepa Guardiolu savršen igrač za njegovu ekipu.

Ranije se fenomenalni Hrvat povezivao s Chelseajem i Real Madridom. Međutim, niko od njih nije želio ispratiti traženu cifru njemačkog kluba.

Gvardiol je član RB Leipziga od 2021. godine. Plaćen je zagrebačkom Dinamu samo 19 miliona eura, a Modri će dobiti i dio kolača od ovog velikog transfera.

Hrvatski defanzivac je protekle sezone odigrao 41 utakmicu za RB Leipzig i zabio je tri pogotka. Ukupno je u dresu njemačkog tima odradio 87 nastupa uz pet pogodaka i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za reprezentaciju Hrvatske Gvardiol ima odigranu 21 utakmicu i postigao je dva gola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Hahahah mašina... 10 je plafon za njega
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi