BVB u ključnoj utakmici bez Bellinghama: "Da ga pošaljem na teren, a on da za četiri minute..."

Edin Terzić potvrdio

BVB u ključnoj utakmici bez Bellinghama: "Da ga pošaljem na teren, a on da za četiri minute..."

Edmir Škorić

Borussia Dortmund danas igra u gostima kod Augsburga meč 33. kola njemačke Bundeslige i ima zlatnu šansu da preuzme vrh Bundeslige zahvaljujući kiksu Bayerna.

Bayern je u subotu poražen u Minhenu od Leipziga sa 3:1, ali i dalje ima bod više od drugoplasirane Borussije, koja će u Augsburgu pokušati pobjedom zasjesti na tron.

Ostvari li tri boda Borussia u Augsburgu, imaće sve u svojim rukama u posljednjem kolu, kada dočekuje Mainz. Po svemu sudeći, ključan je današnji duel.

Ono što brine trenera Edina Terzića je činjenica da ga propušta ponajbolji nogometaš Milionera Jude Bellingham.

"Nije dobro da ga pošaljem na teren, a on nakon četiri minuta kaže da ne može nastaviti", rekao je trener BVB-a Edin Terzić na konferenciji za novinare u petak.

Engleski reprezentativac propustio je trening u subotu i on je definitivno otpao za gostovanje kod Augsburga.

Oglasi

Terzić je svjestan da će itekako nedostajati Bellingham danas, ali nada se da će biti dobro popunjeno njegovo mjesto.

"Marco Reus, Giovanni Reyna ili Salih Özcan igrali su ovu poziciju vrlo često", rekao je 40-godišnjak i kao opciju naveo Raphaela Guerreira. U rijetkim prilikama kada Bellingham nije igrao, Terzić je postavljao Emrea Cana i Saliha Özcana u centralni vezni red.

Bellingham tako možda više neće ni nositi dres Borussije, pošto je navodno dogovoren njegov transfer u Real Madrid na ljeto.

On se smatra Realovim dugoročnim nasljednikom Luke Modrića, kojem na ljeto ističe ugovor. 37-godišnjak je u klubu od 2012. godine, a Hrvat je bio ključan za osvajanje brojnih trofeja u proteklih 11 godina.

Bellingham je igrao za Borussiju Dortmund otkako je prešao iz Birmingham Cityja. Nema sumnje da bi i njemu samom najljepši mogući oproštaj od Dortmunda bila titula na koju se čeka dugi niz godina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je posljednjih 10 godina osvajao titulu i možda je napokon došlo vrijeme da se nešto promijeni... Duel Augsburga i Borussije počinje u 17:30 sati, a na sajtu Volcanobet kladionice pronađite bogatu ponudu i najbolje kvote.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi