Juventus je večeras stavio tačku na karijeru Paula Pogbe - Poniženje koje znači kraj za Francuza

Nisu mu dozvolili da dođe

Juventus je večeras stavio tačku na karijeru Paula Pogbe - Poniženje koje znači kraj za Francuza

Midhat Šljivak

Torinski Juventus ugostio je večeras pred meč s Cagliarijem dvojicu nekadašnjih fudbalera Stephana Lichtsteinera i Samija Khediru. Navijači i igrači Stare dame pozdravili su bivše članove Bianconera, a jednom čovjeku nije dozvoljeno da se pojavi - To je Paul Pogba.

Stephan Lichtsteiner i Sami Khedira dobili su večeras velike ovacije u Torinu. Nekadašnji članovi Stare dame gosti su svog bivšeg kluba na meču s Calgiarijem i izašli su na teren kako bi ih pozdravila publika koju su godinama uveseljavali.

Obojica su pred utakmicu imala druženje s fudbalerima Juventusa. Međutim, jedan čovjek nije mogao da ih pozdravi jer mu je zabranjeno prisustvo na ovom događaju. To je Paul Pogba.

Francuski fudbaler je pod suspenzijom od strane kluba. Razlog je naravno pad na doping testu u utakmici s Udineseom, pa je Pogbi onemogućen pristup trening centru. Na utakmice može dolaziti, ali bez ikakvog VIP statusa, što je i danas bio slučaj na meču s Cagliarijem.

Večeras 30-godišnji Francuz nije mogao ni na teren kako bi pozdravio Khediru i Lichtsteinera i ovo je još jedan dokaz da je Pogba za Staru damu završena priča.

Oglasi

Sami Khedira je dres torinskog velikana nosio od 2015. do 2021. godine. U tom periodu je odigrao 145 utakmica i imao je učinak od 21 gola i 14 asistencija. Osvojio je čak devet trofeja.

S druge strane Stephan Lichtsteiner je za Staru damu igrao od 2011. do 2018. godine. Nastupio je 258 puta i ima učinak od 15 golova i 31 asistenciju.

Švicarac je u Torinu uzeo 14 trofeja od čega je sedam titula prvaka Italije i definitivno se može reći da se radi o legendi Juventusa.

Legenda je trebao postati i Paul Pogba. Međutim, on je napravio veliku mrlju za karijeru koja je bila zaista velika, posebno period proveden u redovima Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Večeras mu je voljeni klub zakucao posljedni ekser u kovčeg i definitivno mu je poslata poruka da on više nema šta tražiti tu. Treba napomenuti da Francuza čeka dvogodišnja suspenzija iz fudbala.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi