Kako bi Staroj dami "stajao" Dijamant? Juventus želi Džeku, već su ostvareni kontakti

Tuttosport izvještava

Kako bi Staroj dami "stajao" Dijamant? Juventus želi Džeku, već su ostvareni kontakti

A. Čaušević

U svlačionici Allianz stadiuma i sljedeće sezone bi se mogao nalaziti ormarić sa zastavom Bosne i Hercegovine. Miralem Pjanić sigurno odlazi, ali možda stigne Edin Džeko. 

Juventus je u potrazi za klasnim napadačem za sljedeću sezonu koji će donijeti kvalitet, ali neće koštati previše s obzirom na izvjesni odlazak Gonzala Higuaina.

Higuain je već tokom pandemije koronavirusa razmišljao o raskidu ugovora, čak i o prekidu karijere, ali zbog poštovanja prema saigračima i klupskom rukovodstvu ostao je do kraja sezone.

Tuttosport u svom današnjem izdanju navodi da je Juventus ozbiljno zaintersovan za dovođenje Džeke. Torinski list navodi da su već ostvari i prvi kontakti.

Međutim, sve je još uvijek na dugom štapu jer ozbiljni pregovori između klubova i igrača još nisu ni počeli, a teško je vjerovati i da će početi dok se sezona ne završi.

Pjanić je na ljeto 2016. godine napustio Romu i otišao u Juventus, osvajao je niz Scudetta, igrao je i finale Lige prvaka pa i eventualni Džekin prelazak u redove Bianconera se čini izuzetno dobrom solucijom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nema dileme da bi Dijamant dobro "pristajao" Staroj dami. Ipak, treba gledati i drugu stranu medalje. Da li je Džeko spreman "izdati" Vučicu i potpisati za uz Lazio najmržeg Rominog rivala.

Inače, osim za Džeku kada je u pitanju napad Juventus je zainteresovan i za Napolijevog Arkadiusza Milika.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1576979985
Ako ima priliku, treba da ide. Klub je za njega bolji, moze se pokazati u LP i to mu je sigurno svaku sezonu...
5 0
Salihović23
Kako se Roma može s Juventusom poredit, ne kontam? Kao oni rivali? Roma od srednji talijanski klub (ne gledajući historiju, mada i kroz historiju mislim da nije nesto) , Juve uvjek u vrhu. Isto kao da neko kaze zove ga Bayern al et igrao je za Wolfsburg, Bayernov rival. Trebaju se navijači Rome spustit na zemlju, i vidjet da im klub godinama samo prodaje dobre igrače... Cak ih je i Totti napustio.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi