Kapitalizam "ubija" Napoli: Tribine San Paola će ponovo biti poluprazne

Cijene karata drastično porasle

Kapitalizam "ubija" Napoli: Tribine San Paola će ponovo biti poluprazne

U Napoliju se stvari ne odvijaju najbolje na startu nove sezone. Klub je još krajem prošle napustio trener odgovoran za dopadljiv stili igre ekipe sa San Paola, došao je Ancelotti, ali još uvijek igra Naplija nije na očekivanom nivou. A tu je i "rat" na relaciji predsjednik - navijači.

Još uvijek se Napoli oporavlja od teškog poraza od Sampdorije, a ovog vikenda na San Paolo dolazi uvijek neugodna Fiorentina.

Novi hendikep je i taj što će fudbaleri Napolija u subotu vjerovatno biti bez podrške sa tribina, barem bez onakve na kakvu su navikli.

Naime, očekuje se da će San Paolo biti poprilično pust u subotu, za drugu domaću utakmicu sezone, a za to su velikim dijelom odgovorne i nove cijene karata. Tako su cijene ulaznica za meč sa Fiorentinom više od dva puta skuplje u odnosu na prošlu sezonu.

Cijena za sektore na kojima se tradicionalno nalaze najvatreniji navijači Napolija je tako skočila na 35 eura u odnosu na prošlosezonskih 12.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I ulaznice za ostale sektore su dvostruko poskupile, iako u Napoliju pokušavaju "popraviti stvar" različitim akcijama i popustima za sve one koji kupe karte za susret sa Fiorentinom.

Corriere dello Sport prenosi da je do sada prodano svega 12.000 ulaznica za meč sa Fiorentinom, dok je kapacitet stadiona San Paolo preko 60.000 sjedećih mjesta.

Top Komentari

Griezmann
Nekad se ilegalnim putem prao novac, sad je to legalni fudbal..
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi