Igračima Manchester Cityja je bolje da ne gledaju Benzeminu objavu: "Alhamdulilah..."

Igra u nevjerovatnoj formi

Igračima Manchester Cityja je bolje da ne gledaju Benzeminu objavu: "Alhamdulilah..."

Endin Čaušević

Real Madrid je sinoć poražen na Etihadu protiv Manchester Cityja (4:3) u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Kraljevski klub i pored poraza može biti zadovoljan rezultatom jer je City bio dosta dominantniji na terenu, te je propustio veliki broj prilika.

I pored svega Real Madrid je uspio da se rezultatski vrati u meč, a naravno to su ponovo uradili na krilima Karima Benzeme koji je zabio dva gola na sinoćnjoj utakmici.

Benzema je prestigao i Roberta Lewandowskog na listi najbolji strijelaca, te je sada prvi sa 14 postignutih golova i jasno je da će ta nagrada otići na kraju u ruke napadača Real Madrida.

Nakon utakmice Benzema se oglaiso i na Twitteru i poručio je da su igre tek počele, te je aludirao na to da igrače Manchester Cityja pravi okršaj čeka tek za sedam dana u Madridu.

"Igre su tek počele... Mi smo Real Madrid! Hala Madrid, Alhamdulilah", napisao je Benzema nakon meča na Etihadu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kakvu sezonu igra Benzema najbolje pokazuje činjenica da je zabio čak 41 gol ove sezone na isto toliko utakmica, te je dodao još 13 asistencija.

Također, za Benzemu je ovo prvi put u karijeri da je u jednoj sezoni prešao brojku od 40 postignutih golova što jasno pokazuje ko je prva zvijezda kraljevskog kluba.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...nikakvu oni prednost nemaju na domacem terenu,ako im je Chelsea uvalio 3 komada,City moze 5 bez problema...i sinoc su mogli 11 zabiti da su bili prisebniji...volio bi Real u finalu sa Liverpoolom,ali nemaju nikakve sanse da prodju City,to je i sinoc bilo jasno.
4 10
Klicko
Kad im uvali city petardu na Bernabeu vidit ćemo hoće li objaviti išta
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi