Samo zbog LGBT populacije: Postoji mogućnost da Katar ostane bez Svjetskog prvenstva!

Treba početi u novembru

Samo zbog LGBT populacije: Postoji mogućnost da Katar ostane bez Svjetskog prvenstva!

E. Ganibegović

Nevjerovatno, ali Katar bi mogao ostati bez organizacije Svjetskog prvenstva. 

"Ukoliko Katar ne želi ukazati gostoprimstvo svim ljudima, neće ni biti organizator Svjetskog prvenstva. Svjetsko prvenstvo je događaj koji treba da okuplja sve ljude", poručio je Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e i to na biznis forumu u Dohi.

Naime, razlog je LGBTQ populacija. Katarane promatraju organizacije za ljudska prava i strahuju za pripadnike te populacije, jer je u ovoj zemlji zabranjena homoseksualnost.

Organizatori garantuju da će svi biti sigurni, ali niko ne može sa sigurnošću reći kako će to izgledati u praksi. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo trebalo bi da počne 21. novembra, dok je finale zakazano za 18. decembar ove godine i nadamo se da otkazivanja zbog ovako bizarnih razloga neće biti, te da će svi gosti poštovati zakone zemlje u koju dolaze.

Također, treba istaći i da je Infantino pričao o rasizmu koji je nažalost i dalje mnogo raširen u fudbalu, te rekao da se nada da će se i tome stati u kraj. 

Top Komentari

Mowzilla
Infantino peederu, krivo ti u sustini sto je pare zagrnuo Blatter, a ne ti. U ostalom, Katar je jasno izdao saopstenje za javnost: neka dodju i nastrani ljudi, samo nek se ne isticu. Dakle svi su dobrodosli, samo nema provokacije isticanjem. Budi sta hoces, zadrzi za se i navijaj...
25 0
SeoRusilac
Hahaha vratite djeci dugine boje **** vas otac bolesni
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi