Klopp o izboru Zlatne lopte: Ne, to nije bio moj izbor, to je vaša greška

Smatra da Salah zaslužuje bolju poziciju

Klopp o izboru Zlatne lopte: Ne, to nije bio moj izbor, to je vaša greška

E. Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp je na današnjoj press konferenciji govorio i o Zlatnoj lopti.

Kloppove Redse sutra navečer čeka jako teško gostovanje na Goodison Parku protiv gradskog rivala Evertona, a osim o samoj utakmici, za koju kvote možete pronaći OVDJE, Nijemac je govorio i trenutno najaktuelnijoj nogometnoj temi.

Podsjećanja radi, Lionel Messi je sinoć u Parizu dobio Zlatnu loptu, mada je ta odluka izazvala salvu negodovanja i mnogi smatraju da ju je zaslužio Robert Lewandowski.

"Messi kao Messi, uvijek je među najboljima i nije pogreška ako mu date nagradu, ali ako ove sezone Lewandowskom nisu mogli dati Zlatnu loptu, onda neće nikada", rekao je Klopp.

Jedan od prisutnih novinara upitao je Kloppa šta misli o tome što je njegov najbolji igrač Mohamed Salah završio tek na sedmom mjestu najboljih igrača svijeta za proteklu godinu.

"Iskreno, bio sam iznenađen, ali to nije bio moj izbor. Mislim da novinari glasaju, pa je to vaša greška, tvoja i tvojih kolega. Trebali biste uvjeriti svoje kolege u drugačiji izbor ako ste mišljenja da je Salah zaslužio veću poziciju od sedmog mjesta", istakao je Klopp.

U svakom slučaju, mnogo je kritika na France Football i sam izbor nakon što je objavljeno da je Messi dobio Zlatnu loptu po sedmi put, a za utjehu je Lewandowskom pripala "izmišljena" nagrada pod imenom "najbolji napadač svijeta".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uostalom, zar i Messi nije napadač? Kako je onda najbolji igrač svijeta, ako je Lewandowski bolji napadač od njega? France Football možda zna u čemu je trik...

A kada govorimo o sutrašnjoj utakmici Premiershipa između Evertona i Liverpoola, koja će svakako biti u centru pažnje, MOZZART smatra da je favorit sastav sa Anfielda, a kompletnu ponudu imate OVDJE.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Klicko
Normala da je greska.Salah morao da bude medju prva 3 sto posto.Jedan panj kao sto je benzema i penalty machine cr7 ispred njega hahahaha.SMIJESNO
0 6
MaDaj
Idemo sad po jedan članak za svakog trenera ili igrača koji misli da njegov igrač/suigrač je trebao dobiti bolju poziciju… fakat uredu, misli, i u nekim slučajevima je i istina, medjutim ne pita se samo jedna osoba, pita se njih 509..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi