Demantovao da želi imati više Zlatnih lopti od Messija, a onda se pojavio video iz 2019. godine

Čini se da CR ne govori istinu

Demantovao da želi imati više Zlatnih lopti od Messija, a onda se pojavio video iz 2019. godine

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo završio je na tek šestoj poziciji u izboru za najbolje igrača svijeta za 2021. godinu.

Ronaldo već više od deset godina dominira fudbalskom scenom s Lionelom Messijem, ali prethodnih godina mu ne ide baš onako kako je očekivao.

Najbolji dokaz za to jeste da je u poretku najboljih igrača svijeta završio na tek šestoj poziciji što je njegov najslabiji učinak u proteklim godinama.

Da stvar bude gora novu Zlatnu loptu osvojio je Lionel Messi koji je njegov najveći konkurent, a za Argentinca ovo je bila čak sedma Zlatna lopta u karijeri.

S druge strane Ronaldo je osvojio pet Zlatnih lopti i sada je jasno da će teško nadmašiti Messija jer se nalazi na zalasku karijere. Urednik France Footballa, Pascal Ferre, izjavio je da Ronaldo želi da završi ispred Messija po broju ovih nagrada, a on je to odmah demantovao.

"Znam da Cristiano ima samo jednu ambiciju, a to je da završi karijeru s više osvojenih Zlatnih lopti od Messija. To sam siguran jer mi je on to rekao", izjavio je Ferre, a ubrzo se oglasio i Ronaldo.

Oglasi

Naime, Ronaldo se oglasio na Instagramu i odgovorio je Ferreu da ne govori istinu i da mu nikada nije bila ambicija da nadmaši Messija što se tiče osvojenih Zlatnih lopti.

No, ubrzo nakon toga pojavila se i Ronaldova izjava iz 2019. godine koja ga je odmah demantovala. Tada je u intervjuu koji je dao Piersu Morganu rekao da mu je cilj da ima više Zlatnih lopti od Messija.

"Koji rekord bih volio najviše da imam? Volio bih da imam najviše Zlatnih lopti u historiji fudbala. Volio bih to i mislim da to zaslužujem. Messi je sjajan momak i fudbaler, ali mislim da moram imati šest, sedam ili osam Zlatnih lopti, uglavnom više od njega", rekao je tada Ronaldo i dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mi nismo prijatelji, ali dijelimo ovu pozornicu već 15 godina. Imam dobar odnos s njim i znam da me on 'gura' da budem bolji igrač, a isto tako i ja njega. On je najbolji igrač protiv kojeg sam ikad igrao".

Top Komentari

Klicko
Kako je otisao iz penal madrida izgubio je povlastice koje je imao kod sudija a i uvodjenje VAR tehnologije mu ne ide na ruku i iz tog razloga tesko mu je simulirati.I iz tog razloga je nestao sa mape fudbalske!
9 4
King_Kenny
...Penaldo je iskompleksiran i ljubomoran,ali mora se priznati da je u top 2 najbolja igraca svih vremena,rame uz rame sa Messijem,ali ipak malo losiji od njega...naravno,trenutno nije ni u top 10 najboljih,jer su ga stigle godine.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi