Kloseovo posljednje svjetsko prvenstvo
Klose je postigao 50 golova za reprezentaciju

Napadač Bayerna razmišlja o povlačenju

Kloseovo posljednje svjetsko prvenstvo

M. Maksimović

Napadač njemačke reprezentacije Miroslav Klose (32) dao je naslutiti kako bi po završetku Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici mogao okončati svoju reprezentativnu karijeru.

"Igrat ću sve dok će me noge nositi, ali ja sam vrlo spontan. Možda se za dvije ili tri sedmice
odlučim povući i dati priliku mlađima", rekao je Klose.

Klose je u nedjeljnom susretu osmine finala postigao prvi gol u 4:1 pobjedi Njemačke protiv Engleske. Bio je to njegov drugi gol na ovom SP u Južnoj Africi, a 12 ukupno na svjetskim prvenstvima, dok je u 99 nastupa za "elf" postigao 50 golova.

Klose, koji je s pet pogodaka bio najbolji strijelac prošlog SP-a u Njemačkoj prije četiri godine, izjednačio se s Peleom po broju pogodaka na svjetskim prvenstvima, a bolji od njih su samo Ronaldo sa 15, Gerd Mueller sa 14 i Just Fontaine sa 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.