Ni batine nisu pomogle: Rumuni ponovo provociraju Kosovo

Za njih je to izmišljena država

Ni batine nisu pomogle: Rumuni ponovo provociraju Kosovo

Eldar Ganibegović

Navijači Rumunije napravili su skandal u Prištini na utakmici njihove reprezentacije protiv Kosova, ali tenzije se ne smiruju ni tri dana nakon utakmice i ponovo provociraju.

Prije tri dana su se u Prištini u okviru 3. kola kvalifikacija za EURO sastali Kosovo i Rumunija, a ta utakmica završena je rezultatom 0:0. 

Osim poništenog gola Kosova i šanse za domaće u sudijskoj nadoknadi nije se imalo šta vrijedno izdvojiti s terena, ali je zato bilo frke na tribinama.

Ekipa Kluba malog fudbala „Kotor Varoš“ trijumfovala je na 55. turniru u malom fudbalu „Kotor Varoš 2023“, savladavši sinoć u finalu sastav Marketi „AS“ rezultatom 2:1. Opšte je poznata situacija između Srbije i Kosova, kao i šta se dešava na relaciji te dvije zemlje, a Rumuni su na neprimjerenom mjestu odlučili da iskažu podršku Srbiji.

"Kosovo je Srbija", skandirali su navijači Rumunije, nakon čega su dobili i batine, te su izbačeni s tribine i nisu do kraja mogli gledati utakmicu.

Oglasi

Pêrlêshja në stadiumin "Fadil Vokrri"

Posted by Lajmi net - videos on Friday, June 16, 2023

Ipak, navijači Rumunije ne odustaju. Tri dana nakon utakmice u Prištini stižu nove provokacije na račun Kosova i pitanje je dokle će sve to ići.

Navijači selekcije koja je igrala protiv BiH u posljednjem izdanju Lige nacija istakli su novi transparent u kojem su uvrijedili Kosovo.

"Kosovo nije prava nacija, već samo plod mašte", napisali su na transparentu rumunski navijači, a sve je bilo popraćeno i bakljadom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jasno je da će nakon svega posla imati i UEFA i vidjet ćemo kakvu će kaznu dobiti FS Rumunije. Iz Kosova su za sada nijemi na sve to. 

Top Komentari

komentator1
Pravoslavni teroristi.
2 0
user1676286668
Kad ti cigani pričaju gluposti a srbi se upale na to gluposti...Kosovo je država i mogu sebi samo da sanjaju da nije...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi