Kad Balkanci pokažu pravo lice: Srbinu propada transfer karijere jer je otac uradio nezamislivo

Sve je bilo već dogovoreno

Kad Balkanci pokažu pravo lice: Srbinu propada transfer karijere jer je otac uradio nezamislivo

Endin Čaušević

Srbijanski reprezentativac Lazar Samardžić trebao je napraviti transfer karijere odlaskom iz Udinesea u Inter, ali italijanski mediji pišu da je sve propalo i da je otac ovog fudbalera proglašen najvećim krivcem za to.

Samardžić je igrao sjajno prošle sezone u dresu Udinesea, a u Interu su ga vidjeli kao odličnu zamjenu za Marcela Brozovića koji je nedavno napustio Meazzu i odlučio je da karijeru nastavi u saudijskom Al Nassr.

Pregovori Intera i Udinesea traju već sedmicama i prije nekoliko dana činilo se da je sve završeno i da je postignut dogovor, ali je došlo do preokreta.

Ovaj 21-godišnji veznjak čak je doputovao prije nekoliko dana u Milano kako bi odradio ljekarske preglede i potpisao za Inter, no potom je klub s Meazze odustao od transfera, a najveći krivac je Samardžićev otac.

U Interu su šokirani načinom na koji se ponaša otac srbijanskog reprezentativca koji je htio od transfera da dobije pozamašnu sumu novca, ali na kraju je napravio nezamislivo zbog čega je transfer propao.

Oglasi

Italijanski mediji pišu da je njegov otac u sve pokušao uključiti i trećeg agenta kako bi izvukli od Intera što više novca iako je transfer njegovog sina već bio dogovoren.

U Interu su shvatili šta Samardžićev otac pokušava i odmah su mladom veznjaku saopštili da se transfer neće desiti sve dok je otac uključen u posao.

Inter je odustao od transfera vrijednog 16 miliona eura što je šokiralo i čelnike Udinesea koji su bijesni zbog ponašanja Samardžićeve porodice, inače porijeklom iz Živinica, koja se nepozvana uključila u pregovore kako bi i oni dobili bonus.

Otac od ovog 21-godišnjeg igrača mogao bi pokvariti sinu transfer karijere jer u Interu sigurno neće tek tako zaboraviti šta je pokušao uraditi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dogovor koji su Inter i Udinese imali je sada na čekanju, a klub s Meazze odustao je od pregovora oko Samardžićevih uslova. Traže da se njegov otac ne miješa i da pusti sinu i njegovom agentu da završe posao.

Iako su oni to uradili na kraju je Samardžićev otac doveo još jednog agenta i tražio veći bonus, no u Interu na tu igru nisu nasjeli.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzACM
Ja ne znam koji je qrac roditeljima koliko njih ima da su djeci unistili karijere zbog svoje pohlepe, spanci su naj bolje uradili igrac ne moze zakonski biti u menadžerskoj agenciji ako su iste vlasnici njegovi roditelji brat il' sestra i ne mogu ni u kojem slučaju prisustvovati pregovorima nit smiju imati pravo na rijec sto se tice igraceve karijere nit smije biti bilo kakvog oglasavanja u vezi njegove karijere i kraj priče, kratko i jasno kakve ti veze imas s njegovom karijerom i kolika ce njegova plata biti u klubu i zavrseno
2 0
YouTalkinToMe
Njegov otac je najmanje kriv. Krivi su sami klubovi koji su uveli tu praksu da plaćaju klubu igrača kojeg kupuju i uz to daju nekakve provizije menadžerima, ocu , materi, tetki, strini itd.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi