Legendarni Batigol ponovo na Olimpicu: Džeko mora zadovoljiti trenere i navijače

Nekadašni argentinski napadač o Romi, Fiorentini, Astoriju...

Legendarni Batigol ponovo na Olimpicu: Džeko mora zadovoljiti trenere i navijače

Legendarni Gabriel "Batigol" Batistuta ponovo se vratio na Olimpico, ovaj put samo kako bi odigrao humanitarnu utakmicu u kojoj su snage odmjerile ekipa Italije i ekipa "Ostatka svijeta".

Ovo je bio prvi put da je Batistuta kročio na travnjak Olimpica nakon 15 godina, a nekadašnji golgeter Rome i Fiorentine nije mogao izjbeći pitanja italijanskih novinara koje je zanimalo šta misli o trenutnoj generaciji Vučice.

"Roma je uvijek bila među vrhunskim ekipama, ali nešto im je nedostajalo. Ekipa igra odlično pod Di Francescom, ali jedini razlog što Roma nije osvojila još titula je Juventus, koji ima sve što je potrebno", izjavio je Batistuta za Gazzettu dello Sport.

Batistuta je istakao i da vjeruje da Roma može izbaciti Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.

"Barca? Roma to može uraditi. Mogu pobijediti sve timove koji su se plasirali u četvrtfinale."

Kada je riječ o našem Edinu Džeki legendarni Argentinac je imao kratak komentar.

"On mora zadovoljiti i navijače Rome i trenere, ali on je zaista dobar igrač", istakao je Batistuta za Insideroma.com.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Batigol je s velikim uspjehom nastupao i za Fiorentinu, pa je novinare zanimalo njegovo mišljenje o tragediji koja je zadesila ovaj klub kada je, nedavno, kapiten Davide Astori preminuo u snu.

"Astori? Nemam riječi kojima bih opisao to što se desilo. Bio je to užasan udarac, nema se tu puno toga reći. Ne mogu vam opisati kako se osjećam. Klub se mora ujediniti i bez ovakvih tragedija. Sve je to veoma tužno", poručio je na kraju Argentinac.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi