Ovo je najluđih 15 sekundi u historiji fudbala - Kako nekom objasniti šta se sve desilo?

Nevjerovatne scene

Ovo je najluđih 15 sekundi u historiji fudbala - Kako nekom objasniti šta se sve desilo?

M. Šljivak
Teme:

Fudbal je od svog postojanja donosio razne nevjerovatne scene no ono što se desilo u Portugalu na utakmici U23 ekipa Leixoesa i Sporting Brage teško je objasniti. Za mnoge je ovo najluđih 15 sekundi u historiji fudbala.

Sporting Braga je u U23 prvenstvu savladala kao gost Leixoes s 1:0, a jedini gol je postigao Alfonso Duarte Ferreira u 40. minuti utakmice.

Ipak, ono što je prethodilo pogotku nešto je o čemu se priča kao o najluđih 15 sekundi u historiji fudbala i nešto je što se ne može vidjeti često na fudbalskim terenima.

Neobjašnive scene dešavale su se u 15 sekundi. Sve je krenulo od lošeg izbacivanja lopte golmana domaćeg tima, a zatim je krenuo karambol i odbijanja lopte na sve strane.

Viđeno je sve i svašta u tim ludim sekundama, a na kraju se u kompletnoj ludnici najbolje snašao Duarte i poslao je loptu u mrežu za prednost Brage od 1:0.

Oglasi

Pogledajte ovaj zaista bizaran trenutak o kojem se priča u svijetu fudbala.

Ispostavilo se kako je ovo jedini gol na meču. Braga je uzela tri buda uz pogodak koji će se zauvijek pamtiti kao jedan od najbizarnijih ikad.

Ovo je za Bragu bila druga pobjeda u prvenstvu do 23 godine ove sezone i nikako se ne mogu pohvaliti da igraju dobar fudbal.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ovaj tim trenutno je na šestoj poziciji grupe A sa samo devet bodova iz sedam odigranih utakmica, a problem im je i realizacija. Postigli su samo devet golova, a primili isto toliko.

Ni njihov rival nije previše uspješan. Imaju jednu pobjedu i četiri osvojena boda u sedam odigranih kola.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije