Hercegovački duel pripao Leotaru: Velež poražen napušta Police

Prvi duel petog kola Premijer lige BiH

Hercegovački duel pripao Leotaru: Velež poražen napušta Police

H. Zilić

U prvoj utakmici petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Leotar je na trebinjskim Policama dočekao Velež.

Hercegovački duel ponudio je dosta borbe i završen je rezultatom 1:0.

Dobar napad Veleža u drugoj minuti, Haskić je bio u prilici, nesporazum u odbrani Leotara, ali sreća za Trebinjce Haskić nije fino zahvatio loptu. Minut kasnije prilika za Leotar nakon greške odbrane Veleža, Todorović se nije najbolje snašao.

Slavlje domaćih igrača i navijača u 12. minuti. Leotar je poveo 1:0, strijelac je bio Aćimović uz veliku pomoć terena. Prije toga se sjajno oslobodio Bajrića.

Nakon gola Leotara, Velež imao posjed lopte, Leotar je čekao grešku gostiju, međutim do kraja poluvremena nije bilo pravih prilika i na odmo rse otišlo sa rezultatom 1:0 za tim iz Trebinja.

U nastavku bilježimo udarac Pantelića iz 51. minute koji zaustavlja golman Puletić, a dvije minute kasnije velika šansa za Leotar, Aćimović je za milimetar zakasnio na prizeman centaršut Matkovića.

Oglasi

Pokušavao je Velež preko Haskića i Pantelića da dođe do gola, odbrana Leotara je bila sigurna. Na drugoj strani prijetili su Todorović i Aćimović, Ikić je u oba navrata spasio Velež.

Do kraja meča Velež je svim silama pokušavao doći do pozitivnog rezultata, najbolju šansu u 86. minuti imao je Vehabović, ali Puletić zaustavlja njegov udarac i do kraja je ostalo 1:0 za Leotar čime su Trebinjci upisali prvi trijumf u novoj sezoni.

Ovome dodajmo da je u Trebinju bio izuzetno loš teren za igru, tako da nismo ni mogli očekivati neku pretjeranu fudbalsku predstavu.

LEOTAR - VELEŽ 1:0 (Aćimović 12')

LEOTAR: Puletić, Stanojević, Čubrilo, Milić, Todorović, Aćimović, Đajić, Cvetković, Cmiljanović, Čavić, Matković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Bogdanović, Pavić, Bajrić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Anđušić, Haskić, Sijamija, Hasanović, Ikić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1605368976
Osima i njegove dede što je doveo u VELEŽ pod hitno protjerati.
19 2
Noname992
Ne treba vas gledati ni na tekme dolaziti dok ovako sramotite crveni dres!
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi