Luksemburg se namučio protiv autsajdera, ali ipak "preskočio" BiH i Island

Kvalifikacije za EP

Luksemburg se namučio protiv autsajdera, ali ipak "preskočio" BiH i Island

Edmir Škorić

U prvoj utakmici trećeg kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Luksemburg je pobijedio Lihtenštajn sa 2:0.

Lihtenštajn je godinama selekcija na kojoj se uglavnom popravlja gol-razlika, dok je Luksemburg ipak mnogo ozbiljniji tim koji posljednje vrijeme pravi zapažene rezultate.

Međutim, teže od očekivanog je danas u Vaduzu došao do prve pobjede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, gurnuvši sada BiH i Island iza sebe, s tim da naravno mi i Skandinavci imamo utakmicu manje.

Iako je Luksemburg imao veliki broj šansi protiv autsajdera, samo dva puta je lopta odsjela u mreži. Sinani je u 59. minuti "probio" goste, a Rodrigues u 89. minuti postavio konačan rezultat.

Zapravo, uspio je još krajem prvog dijela i Borges Sanches zatresti mrežu Lihtenštajna, ali VAR je poništio pogodak zbog ofsajda.

Oglasi

Luksemburžani su uzeli bod na startu kvalifikacija protiv Slovačke, da bi onda u 2. kolu doživjeli debakl od Portugala koji ih je savladao sa 6:0. Što se Lihtenštajna tiče, ima poraze od Portugala (0:4), Islanda (0:7) i večeras od Luksemburga te je zakovan za dno tabele gdje će vjerovatno i ostati do kraja.

U grupi J lider je Portugal sa šest bodova, Slovačka i Luksemburg sada imaju po četiri, BiH i Island po tri, dok je na dnu spomenuti Lihtenštajn.

Večeras će kolo biti kompletirano duelima Island - Slovačka i Portugal - BiH, a 4. kolo igra se već u utorak.

Zmajeve tada očekuje domaći susret s Luksemburgom, Portugal gostuje Islandu, a Slovaci otpisanom Lihtenštajnu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugal za sada sigurno korača prema Euru u Njemačkoj, dok će Zmajevi pokušati da se izbore za drugo mjesto, a za sada se kao najveći rival nameće Slovačka, iako je sama grupa dosta izjednačena i mogli bismo svjedočiti mnogim iznenađenjima.

Ako nas pitate, nemamo ništa protiv da prvo veliko iznenađenje bude večeras u Lisabonu...

Top Komentari

DamirT
Kakvom Vaduzu, igrali u Luksemburgu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi