Daily Mail objavio listu igrača koji napuštaju United, dvojac od 100 miliona odlazi besplatno

Gubici za Crvene đavole

Daily Mail objavio listu igrača koji napuštaju United, dvojac od 100 miliona odlazi besplatno

Admin Čaušević

Tokom ljetne pauze očekuje se mnogo promjena na Old Traffordu Čak ni Eriku ten Hagu nije 100 % zagarantovano da će biti na klupi Manchester Uniteda sljedeće sezone.

Takmičarska godina 2023/2024 nije bila onakva kako se to očekivalo nakon osvojenog Carabao kupa prošle sezone i plasmana u Ligu prvaka.

Crveni đavola opet besciljno lutaju, daleko od prva četiri mjesta. sedmi su s 50 bodova i još dalje od borbe za naslov, gdje bi klub s renomeom Manchester Uniteda sigurno trebao biti.

Sir Jim Ratcliffe, novi vlasnik 25 % klupski dionica, u procesu je sastavljanja radnog tima za obnovu kluba od vrha do dna. Omar Berarda, direktor, Dan Ashworth, direktor nogometa, i Jason Wilcox, tehnički direktor, bili bi idealni ljudi zaduženi za konfiguraciju momčadi u kojoj će osim dolazaka biti i mnoštvo odlazaka.

Prema članku uglednog Daily Maila, pod nazivom 'Manchester United Confidential', nalazi se više od 10 trenutnih igrača Crvenih đavola koji su završili na transfer listi.

Anthony Martial, Raphael Varane, Brandon Williams, Jonny Evans i Tom Heaton su igrači kojim u junu ističu ugovori i sigurno napuštaju klub pošto im neće biti ponuđen nastavak saradanje.

Oglasi

Posebno bolni za klupsku blagajnu su odlasci kao slobodnih igrači dvojice Francuza. Manchester United ja platio 100 miliona eura za obojicu i njihovi nastupi općenito nisu opravdali očekivanja.

Isto tako, Sofyan Amrabat, koji je na jednu sezonu stigao na posudbu iz Fiorentine, vratit će se u redove člana iz Serije A.

Ostatak popisa čini kvartet igrača koje bi, iako još uvijek imaju važeći ugovor s Unitedom, ali je odlučeno da se prodaju.

"Morat će se donijeti odluke o prodaju nekoliko važnih imena, budući da United nastoji poštivati ​​'Financijski fair play'", piše Daily Mail.

To su slučajevi Casemira, Antonyja, Christiana Eriksena, Victora Lindelofa i Aarona Wan-Bissake.

Posebno će boljeti prodaje brazilskog veznjaka i krilnog napadača budući da je njihova investicija bila čak i veća od za Martiala i Varanea, 70 milijuna eura za Casemira i 100 milijuna eura za Antonyja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi