"Nadam se da nikad više u životu neće suditi fudbalsku utakmicu"

Oštre reakcije nakon skandaloznog poteza

"Nadam se da nikad više u životu neće suditi fudbalsku utakmicu"

Haris Zilić

Skandal u Italiji izazvao je 38-godišnji sudija Juan Luca Sacchi koji se prije početka utakmice Lecce - Sassuolo odbio rukovati sa kolegicom Francescom Di Monti koja je bila njegova asistentkinja na pomenutoj utakmici.

Sudije i igrači su se rukovali i pozdravili, a kada je Sacchi došao do sutkinje Monti samo je sklonio ruku.

Italijanski sudija je pokazao nevjerovatan manjak poštovanja prema svojoj asistentkinji koja je na sve sam odmahnula glavom.

Umjesto da uzvrati pozdravom rukama, Sacchi je produžio do kapitena Leccea Gabriela Strefezze te se s njim pozdravio.

Nakon ovog poteza stigle mnoge osude na račun Sacchija, a javnost je najviše razljutila odluka Disciplinske komisije Serie A.

Oglasi

Naime, Sacchi je supsendovan samo jednu utakmicu zbog nekorektnog ponašanja prema kolegici, dok mnogi smatraju da je ovo bio još jedan vid omaložavanja djevojaka u svijetu fudbala.

U posljednje vrijeme u Italiji vidimo sve više djevojaka u ulogama sudije na fudbalskim utakmicama.

Većinom su to pomoćne sutkinje, neke su dobile i čast da sude Seriu A kao Di Monti.

Pozante ličnosti u Italiji nisu mogle da se suzrdže nakon svega, a najoštrija je bila Melissa Satta bivša supriga Kevina Boatenga i djevojka koja je u Italiji poznata kao veliki fudbalski zaljubljenik.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jedna utakmica? Užas, nadam se da će biti supendovan zauvijek i da nikad više neće suditi fudbalske utakmice", rekla je Satta.

Inače, Di Monte ima 40 godina i već treću sezonu sudi kao asistentkinja u Seriji A nakon debija u sezoni 2021/22. Bila je delegirana i za mečeve Svjetskog prvenstva za žene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi