U Zenicu stiže poznati engleski sudija - Nedavno je napravio grešku za pamćenje
Foto - EPA

U Zenicu stiže poznati engleski sudija - Nedavno je napravio grešku za pamćenje

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu od 15 sati igra meč kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Finske.

Zmajevi u preostale dvije utakmice trebaju minimalno četiri boda za plasman u baraž, a pred timom Ivayla Peteva su veliki izazovi u vidu Finske i Ukrajine.

UEFA je odredila i sudije za meč u Zenici, a pravdu će na ovom susretu dijeliti dobro poznato ime na evropskoj sceni.

Evropska kuća fudbala odabrala je poznatog engleskog sudiju Michaela Olivera (36) da sudi ovaj meč, a pomagat će mu Stuart Burt i Simon Bennett. Četvrti sudija ovog susreta je Darren England, u VAR sobi će biti Chris Kavanagh i asistent Neil Davis.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CQN5nDog45L/[/instagram]

Oliver je sudija koji na internacionalnim utakmicama pokazuje mnogo više žutih kartona nego što je to slučaj u Premiershipu, gdje je glavnom zadužen za velike derbije.

Tako je ove sezone sudio duele Uniteda i Cityja, Chelseaja i Cityja, a u Ligi prvaka je radio mečeve Barcelona - Bayern i Borussia Dortmund - Ajax.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Upravo je na ovom meču Oliver na veliko čuđenje svih i zbog bizarnog prekršaja isključio defanzivca Borussije Matsa Hummelsa.

Oliver je i ranije često imao zanimljivih odluka, ali se svakako nadamo da će ovog puta odraditi posao kako treba.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...znaci kradja u najavi.
3 1
Darkwood
****kk nevalja ovaj nikako. Los je max I ima da nas I fince unakazi sa kartonima. Sretno zmajevi.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi