Zbog Pjanića su izigrali Chelsea, sada čekaju da Barcelona ispoštuje dogovor!

Sevilla spremno čeka

Zbog Pjanića su izigrali Chelsea, sada čekaju da Barcelona ispoštuje dogovor!

Edmir Škorić

Za bosanskohecegovačkog reprezentativca Miralema Pjanića zanima se određeni broj klubova, nakon što je manje - više jasno da Xavi neće računati na njega tokom naredne sezone.

Pjanić je prošlu sezonu proveo na posudbi u Bešiktašu, ali se ovog ljeta vratio u Barcelonu i s Kataloncima je putovao na pripreme u Sjedinjene Države. Međutim, i on i nekolicina njegovih "otpisanih" saigrača čekaju ishod situacije i da se zapute ka novoj sredini jer za njih u Barceloni nema mjesta.

Naravno, naš as želi da se dokaže na pripremama i nada se da će razuvjeriti stručni štab Katalonaca, a u pozadini svega stižu razne glasine o njegovoj budućnosti i sve je veći broj timova koji su spremni da ga dovedu na posudbu.

Postojao je niz timova u Seriji A koji su iskazali interes, a sada se aktivirala priča o Sevilli, koja je navodno odlučna da ga posudi na jednu sezonu.

Sevilla namjerava da iskoristi dobar odnos s Barcelonom, te da Pjanića dobiju na jednogodišnju posudbu, ali bez opcije otkupa ugovora.

Ipak, Barcelona bi radije da se u posudbeni ugovor ugradi obavezan otkup na kraju sezone, a to mnogima ne odgovara s obzirom na visinu Pjanićevih primanja.

Oglasi

Sportski direktor Seville Monchi ima dobar odnos s Kataloncima, pa im je umjesto Chelseaju odlučio prodati stopera Julesa Koundea, a za uzvrat očekuju da Barcelona pusti Pjanića bez opcije otkupa ugovora.

32-godišnji veznjak je karijeru počeo u francuskom Metzu, igrao je još u Lyonu, potom Romi, Juventusu i od 2020. godine je član Barcelone, ali se nije naigrao u španskom velikanu. Prošla sezona bila je solidna u Turskoj, ali i tamo je imao razne povrede, uostalom bio je dosta van terena zbog povreda.

Nedavno je dobio drugog sina zbog čega je privremeno napustio pripreme u Miamiju, ali se kroz dva dana vratio među svoje saigrače, no nije još dobio ni minutu. Protiv Inter Miamija nije bio u zapisniku zbog spomenutog rođenja djeteta, dok protiv Real Madrida u 1:0 pobjedi nije bio u kombinacijama, čime je možda Xavi dodatno samo potvrdio medije napise da se na njega više ne računa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi sjajne kvote za sve mečeve, a pred nama su interesantni dueli u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja, ali i na programu su desetine vrhunskih prijateljskih mečeva. Kompletnu ponudu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647189634
Zadnjih deset mjeseci jedino što je sobro uradio je da je dobio sina! Zar treba vece bogatstvo jednom čovjeku...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi