Nemanja Bilbija donio Zrinjskom novu vrijednu pobjedu

Zrinjski slavio u Kaknju

Nemanja Bilbija donio Zrinjskom novu vrijednu pobjedu

E. Škorić

Pogotkom Nemanje Bilbije Zrinjski je u Kaknju savladao Mladost s 1:0.

Zrinjski je poslije poraza od Željezničara imao teško gostovanje, ali Plemići su danas stigli do 10. ovosezonske pobjede i sa 32 boda skočili su na treće mjesto.

Od starta gosti kreću ofanzivno i prijete preko Filipovića koji je dobro šutirao iz slobodnjaka sa oko 20 metara, ali nije bio dovoljno precizan. Potom Enin u 20. minuti neprecizno šutira glavom, a onda velika šansa za Kakanjce.

Igrala se 24. minuta kada je Dedić proigrao Hadžića, koji u situaciji 1 na 1 šutira malo pored gola Brkića.

Gosti iz Mostara dolaze do gola u 28. minuti. Ibanez izvodi prekid, lopta se uz dosta sreće odbija do Bilbije, koji se dobro snalazi i postiže novi gol. Ubrzo nakon toga nova šansa za Bilbiju, ali je promašio.

U nastavku dobar meč. Filipović u 51. minuti puca preko gola, a dvije minute kasnije Alićev topovski šut blokira Jakovljević. Hiroš je u 58. minuti sjajno petom ostavio loptu za Vazdu, ovaj puca direktno u Brkića.

U 66. minuti nova dobra šansa za Mladost, Hiroš opet u prodoru, na kraju Begić šutira iz teške pozicije, ali lopta ide pored gola. Mogao je Bilbija sve riješiti u 68. minuti, no Bukvić je ostavio Mladost "u životu".

Do kraja meča otvorena igra, Mladost je napadala u želji da izjednači, Zrinjski odgovarao brzim kontrama.

U 78. minuti stopostotna šansa za Mladost. Izašao je sam ispred Brkića, pokušao da ga dribla, ali je golman Plemića uhvatio loptu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice, u samoj završnici, jedna jako diskutabilna situacija u kojoj su igrači domaćeg tima tražili penal, ali sudija nije pokazao na bijelu tačku.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

sipopugaloma
Kakva pljacka... cist penal.za Mladost nije dosudjen... krenuli su sudijski marifetluci... nova lakrdija se sprema u Banja luci
5 4
Realist
Bravo Zrinjski!!!
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi