Nadamo se da će je Zmajevi 'šutati': Ovo je lopta kojom će se igrati na EURO-u

Zvanično predstavljanje u novembru

Nadamo se da će je Zmajevi 'šutati': Ovo je lopta kojom će se igrati na EURO-u

Ostalo je još nekoliko mjeseci do početka Evropskog prvenstva u fudbalu, a na internetu je već objavljen izgled lopte kojom će se igrati.

Kreator je ponovo Adidas, a nova lopta će se zvati Adidas Uniforia. Ona se praktično neće razlikovati od lopte Telstar kojom se igralo na Mundijalu u Rusiji prije godinu i pol dana. Obje lopte izrađene su od istog materijala.

Adidas Uniforia je pretežno bijele boje s plavim, žuti i ružičastim linijama. Ima perfektnu preciznost oblika, stzabilnost leta, predvidljivost poslije odskoka itd. Cijena lopte iznosit će 150 eura, a bit će predstavljena u novembru.

Podsjetimo, izvlačenja grupa za naredni EURO bit će održano 30. novembra, a prije toga nas sredinom istog mjeseca očekuje i sami finiš kvalifikacija.

Naš državni tim nema šansi da se kroz kvalifikacije plasira na Prvenstvo, ali zato ima kroz Ligu nacija. Nadamo se da će Zmajevi sljedećeg ljeta 'šutati' ovu loptu i to na Prvenstvu koje će biti igrano na 12 stadiona širom Starog kontinenta.

Top Komentari

nedoni46
što je ne bi šutali? odu u adidas i kupe sebi svako pojedinačno da treniraju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi