Napoli u Francuskoj pronašao novog napadača
FOTO: EPA

Jonathan David blizu talijanskog prvaka

Napoli u Francuskoj pronašao novog napadača

Adnan Beganović
Teme:

Napadač Lillea, Jonathan David, trebao bi pojačati Napoli. Lille će na ime obeštećenja inkasirati 60 miliona eura.

Napadač kanadske reprezentacije Jonathan David bi mogao napustiti redove Lillea.

Naime, kako pišu talijanski mediji, za njegovim uslugama je zainteresiran Napoli čiji ga čelnici kluba vide kao idealnu zamjenu za Victora Osimhena.

Sjanog nigerijskog napadača žele neki od najbogatiji klubova (Chelsea i PSG) i navodno su spremni Napoliju na ime obeštećenja platiti čak 150 miliona eura.

Ogroman je to novac koji zadovoljava i apetite talijanskog prvaka, pa su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom.

Očito da je David prvi izbor, a Lille od njegove prodaje očekuje 60 miliona eura što za Napoli neće biti problem u slučaju prodaje Osimhena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jonathan David je u svim takmičenjima za Lille u prošloj sezoni upisao 40 nastupa uz statitiku od 26 pogodaka i četiri asistencije.

Osim za Lille nastupao je za belgijski Gent. Odigrao je 83 utakmice uz učinak od 37 pogodaka i 15 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi