Nekadašnji premijerligaš kreće od 'nule', u ligi sa NK Čelik

Korjenite promjene za nadaju se bolje dane

Nekadašnji premijerligaš kreće od 'nule', u ligi sa NK Čelik

S. Mlaćo

Nakon što je ugašen NK Žepče, odmah je osnovan NK Žepče 1919, a samim tim nestali su i stari dugovi koji su bili glavna kočnica u radu.

Novi klub će startati od Kantonalne lige, a nastupat će sa zeničkim Čelikom.

Tim povodom oglasili su se iz Žepča.

"Dragi navijači i navijačice Nogometnog kluba Žepče, simpatizeri, ljubitelji nogometa i sporta u našem gradu, ovom prilikom vas obavještavamo da je NK Žepče prestao s postojanjem. NK Žepče je uslijed nagomilanih dugova prisiljen da se ugasi.

Kako u našem malom gradu ne bi ugasili stogodišnju tradiciju bavljenja nogometom osnovan je novi nogometni klub, NK Žepče 1919 koji će zadržati boje, igrače i igrat će svoje domaće utakmice na istom stadionu. Iz tog razloga se nadamo da će NK Žepče 1919 zadržati i navijače, kao i da će steći nove koji su i do sad uvijek bili dobrodošli.

Nakon osnivanja novog nogometnog kluba izabrana je nova Uprava kluba, te nova Skupština. Novi trener kluba je Tado Tomas koji već duže vrijeme radi s ekipom i sprema ju za novu sezonu.
NK Žepče se do sad takmičio u Drugoj ligi FBiH, a zbog nastale situacije NK Žepče 1919 svoj start će doživjeti u rangu niže, tj. Kantonalnoj ligi ZDK. Ambicije kluba su ekspresni ulazak u viši rang, a to sigurno neće biti lako bez podrške vas navijača.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Svoju premijernu utakmicu NK Žepče 1919 odigrat će u nedjelju na Gradskom stadionu u Žepču s početkom u 18.30h. Protivnik našem klubu bit će FK Proleter Teslić. Utakmica će biti prijateljskog karaktera, te sve navijače pozivamo na utakmicu da u fer i korektnoj atmosferi pruže podršku našoj momčadi.

Raspored nove sezone znat ćemo u ponedjeljak kada je u Zenici na rasporedu ždrijeb Kantonalne lige. Dio kantonalnih protivnika bit će stari znalci s kojima smo već igrali u sezonama 2013/14 i 2014/15, a navijače će sigurno najviše uzbuđivati ogledi sa zeničkim Čelikom koji se za sad nameće kao najveći konkurent u borbi za prvo mjesto i viši rang.
Naše omladinske selekcije nastavit će se takmičiti u istom rangu kao i do sada. Tako predpionire i pionire čekaju okršaji sa starim znancima u Kantonalnoj ligi, a kadete i juniore u Omladinskoj ligi Centar", stoji u saopštenju.

Top Komentari

Arnel925
Stari rivali Žepče i Čelik. Volim ja nekad ovako pogledati amaterski fudbal.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi