Neobična Sarrijeva najava sutrašnjeg derbija: "Ovo je najgore takmičenje na svijetu"

Omalovožava Kup

Neobična Sarrijeva najava sutrašnjeg derbija: "Ovo je najgore takmičenje na svijetu"

E. Škorić

Trener Lazija Maurizio Sarri održao je press konferenciju pred sutrašnje gostovanje Milanu u četvrtfinalu Kupa Italije.

Nakon utakmice s Fiorentinom u Seriji A, Sarrijev tim se okreće važnom duelu na San Siru. Italijanski stručnjak zna da će njegovoj ekipi biti dosta teško, nada se plasmanu u polufinale, ali je zanimljivo osporavao samo takmičenje.

"Kup Italije je jedno od najnesportskijih takmičenja na svijetu uz žrijebanje za koje niko ne zna kada se radi i ko to radi, ali ovo je takmičenje koje pomaže određenim timovima da dobiju priliku da budu na TV-u", rekao je Sarri, dodavši:

"Ova utakmica dolazi u pravo vrijeme i za nas i za Milan. Dobili smo teške utakmice koje su nam omogućile dosta samopouzdanja. Gladni smo i voljni da igramo protiv jakog tima koji se bori za Scudetto".

Sarri takođe smatra da igrači Milana možda Kup vide kao sporedni cilj pored prvenstva, ali za njega i njegove igrače je to jedan od glavnih ciljeva.

"Mi smo u takvoj situaciji, ne možemo da biramo takmičenje i za nas je važan ovaj Kup", dodao je Sarri.

Lazio je u dobroj formi. Nedavno je pobijedio Fiorentinu u gostima s 2:0, prije toga izvukao bod protiv Atalante i pobijedio s 3:0 Salernitanu u gostima.

Nebesko-plavi su šesti na tabeli s 39 bodova i još uvijek u igri za prva četiri mjesta. Njihov sutrašnji rival Milan je drugi na tabeli sa bodom zaostatka za vodećim Interom, ali i utakmicom više.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što je važno istaknuti, oba tima imaju problema sa povredama pred sutrašnji duel, ali već su pokazali da i oslabljeni mogu da pariraju najboljima i da ostvaruju najbolje rezultate.

Duel Milana i San Sira igra se sutra navečer na San Siru od 21 sat, a pobjednika u polufinalu čekat će Inter ili Roma, ovisno o tome ko će večeras biti uspješniji na Giuseppe Meazzi.

Top Komentari

King_Kenny
I ti si najgori trener na svijetu,a opet imas srece da se uvalis na klupu jakih klubova.
0 4
Salence
"duel Milana i San Sira igra se na San Siru?!"Hahahahaha...ajoj,to se ne smije propustit'!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi