Odigrano četvrtfinalne u Velikoj Kladuši

Odigrano četvrtfinalne u Velikoj Kladuši

M. Skaka

Četvrtfinalni susreti Velikokladuškog malonogometnog turnira odigrani su u petak, 23. decembra, dok su polufinalni susreti na rasporedu u utora, 27. decembra.

Od 26 ekipa koliko je uzelo učešće na Petom međunarodnom malonogometnom turniru "Velika Kladuša 2011" najuspješnije četiri ekipe koje su obezbjedile polufinale su "Old Timer",  "Agromerkantilija",  "Euroherz osiguranje/Komunalije" i "Refix", koje su slavile u susretima četvrtine finala koji su odigrani u petak, 23. decembra.

U odličnoj atmosferi u Gradskoj sportskoj dvorani i pregrštu dobrih poteza i golova do samog kraja svake utakmice je bilo neizvjesno koja ekipa će pobijediti i ući u borbu za nagrade. Čak tri susreta su odlučena nakon izvođenja penala, a veliku senzaciju su pripremili igrači "Old Timera" koji su zaustavili prošlogodišnjeg pobjednika, ekipu "Limotehne", nakon boljeg izvođenja penala.

Rezultati četvrtfinala:


Limotehna - Old Timer
2:2 (penali 4:5)
Autokontakt Bužim - Agromerkantilija
3:3 (penali 3:5)
Casino Fair Play Cazin - Euroherz osiguranje/Komunalije    
1:2
Refix - Forma  
1:1 (penali 4:3)

Parovi polufinala (utorak, 27.12.):


19:00 h Old Timer - Agromerkantilija
20:00 h Euroherz osiguranje/Komunalije - Refix

Inače, polufinale je na rasporedu u utorak, 27. decembra dok će se finale i susret za 3. mjesto odigrati u četvrtak, 29. decembra. Ulaz za susrete polufinala i finala će se naplaćivati po cijeni od 2 KM. Podsjećamo nagadni fond iznosi 25.000 KM od čega će najuspješnija ekipa osvojiti 15.000 KM, drugoplasirana 5.000 KM, za osvojeno treće mjesto nagrada iznosi 3.000 KM, a bez nagrade neće ostati ni četvrtoplasirana ekipa koja će osvojiti 1.000 KM. Kao i prethodnih godina i najistaknutiji pojedinci će biti nagrađeni, odnosno novčani iznos od po 500 KM osvojiće najbolji igrač i najbolji golman turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.