Oglasio se i Irfan Redžepagić povodom tvrdnji da Džeko prelazi u Fenerbahče

"On je na odmoru"

Oglasio se i Irfan Redžepagić povodom tvrdnji da Džeko prelazi u Fenerbahče

E. Škorić

Agent bh. reprezentativca Edina Džeke, Irfan Redžepagić, demantovao je kako će naš napadač potpisati za Fenerbahče.

Turski mediji su objavili da Edin dolazi u Istanbul na pregovore s Fenerbahčeom, no na kraju se ispostavilo da je ipak riječ o odmoru. Edin i supruga Amra su se danas pojavili u turskoj prijestolnici, no po svemu sudeći, Edin se ubrzo vraća kući.

"Čuo sam za te izvještaje iz Turske i ne znam odakle dolaze. Edin je na odmoru trenutno", kazao je Redžepagić.

Edin je ove sezone postigao 14 golova za Romu s kojom ima ugovor do ljeta naredne godine, ali ipak male su šanse da će ostati u Rimu.

Naime, italijanski mediji već neko vrijeme pišu o njegovom prelasku u Inter i navodno je čak i postignut dogovor.

Kako god, očigledno da ćemo ga i naredne sezone gledati u Seriji A, a Inter bi bio prava prilika jer se klub plasirao u Ligu prvaka, dok ni Roma ni Fener neće igrati najelitnije klupsko takmičenje.

"Edin Džeko dolazi u Istanbul na odmor, nikakav transfer uopšte nije u pitanju"

Gotovo svi mediji u Turskoj objavili su informaciju da je Džeko u avionu koji je iz Rima krenuo ka Istanbulu, te da će u ovaj grad doputovati oko 15 sati po tamošnjem vremenu.

Mnogi su odmah objavili da Džeko u Istanbul dolazi na pregovore s Fenerbahčeom nakon čega je krenula lavina komentara na društvenim mrežama.

Navijači Fenera su oduševljeni ovim vijestima koje su na njihovu žalost netačne. Naime, ugledni turski novinari Fatih Sabovic i Ahmet Selim Kul koji pomno prate samo dešavanja u Fenerbahčeu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Obojica su se oglasila na Twitteru i poručili su da nije istina da će Džeko razgovarati s čelnicima Fenera, te da bh. napadač u Tursku stiže samo na odmor sa svojom porodicom pred reprezentativne obaveze.

"Edin Džeko dolazi u Istanbul, ali nema nikakve istine da će se sastati s čelnicima Fenerbahčea. On u Tursku dolazi isključivo na odmor i transfer nije uopšte u pitanju", napisao je Kul na Twitteru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi