Guardiola se plaši Bayerna: "To im nije mana, to je njihova prednost, siguran sam"

Zna da nije gotovo

Guardiola se plaši Bayerna: "To im nije mana, to je njihova prednost, siguran sam"

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola smatra da je Bayernu prednost sve ono što se događalo u proteklom periodu.

Manchester City je u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka savladao Bayern sa 3:0, ali Guardiola ne želi prerano slaviti. Uoči revanša u srijedu na Allianz-Areni, španski stručnjak upozorava na svoj bivši klub.

Prema riječima Guardiole, sve što se događalo i taj incident između Sadija Manea i Leroya Sanea može samo da bude dodatna prednost Bavaraca pred meč u srijedu.

„Njima to nije mana, već prednost u odnosu na nas, prilično sam siguran. Savršeno poznajem ovaj klub", rekao je Guardiola.

Objasnio je da je mogao zamisliti kako bi njegov tim pristupio revanšu da je City izgubio prvu utakmicu u gostima sa 3:0:

"Igrači Bayerna igrat će iznad svojih mogućnosti, igraće kao da je finale. Znam šta govorim. To je vrhunski tim. Ako budete pasivni, patit ćete. Važni će biti dueli na sredini terena. Što se tiče incidenta u svlačionici Bayerna, ponekad ti treba sukob da stvari krenu nabolje", zaključio je menadžer Građana.

Oglasi

On je vodio Bayern od 2013. do 2016. godine i svakako dobro poznaje stanje u njemačkom prvaku, iako je svjestan da njegov aktuelni tim sada ima jako dobru zalihu, ali ne želi nipošto otpisati Bavarce.

Guardiolin tim u subotu je dobio Leicester sa 3:1, a dan kasnije radovao se kiksu Arsenala protiv West Hama (2:2), pa je sada City samo četiri boda iza Topnika, s tim da ima utakmicu manje, a i duel sa Arsenalom svom stadionu u narednom kolu.

Dakle, City je sada u dobroj poziciji i još uvijek ima priliku da odabrani titulu, dok je najveća želja i Guardiole i svih u klubu da se osvoji trofej Lige prvaka.

Naravno, pokušaće da osvoje sve trofeje, uključujući i FA kup. Polufinale ovog turnira igraju 22. aprila protiv Sheffield Uniteda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče evropskog nogometnog klasika, kvote za taj duel možete pogledati na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Ovo je najveca trenerska prevara u istoriji. Ima ekipu 20 puta skuplju od svih ostalih i opet nista ne moze osvojiti. Ako uefa i sudije dozvole Bajernu da igraju kako znaju,?pobijedice ih svabe 5 razlike bez problema
4 0
makelele
Ma kakav Bayern, ne mogu meda se najesti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti