Za historiju - Srpskom napadaču bilo je potrebno šest sekundi da zabije gol

Brže skoro da ne može

Za historiju - Srpskom napadaču bilo je potrebno šest sekundi da zabije gol

E. Škorić

Srpski reprezentativac Petar Ratkov (20) proslavio se danas tako što je postao autor najbržeg gola u historiji austrijske Bundeslige.

Napadač Red Bull Salzburga pistigao je pogodak nakon samo šest sekundi. Ekipa Linza je odmah krenula s centra, lopta je došla do njihovog golmana, a mladi napadač napravio je pritisak, na kraju ga je golman napucao i lopta je završila u mreži.

Rani pogodak nije pomogao Salzburgu da ostvari pobjedu, pošto je 11 minuta kasnije Linz došao do gola za konačnih 1:1.

Ratkov je povremeni reprezentativac Srbije, a prošlog ljeta je za pet miliona eura preošao iz TSC-s u redove austrijskog velikana. Ove sezone je postigao četiri gola na 21 meču.

Oglasi

Nakon ovih 1:1 u Linzu, Salzburg svejedno ostaje prvi sa 41 bodom, dok drugoplasirani Sturm ima 38 bodova.

Svi u Austriji pričaju o golu Ratkova, ali daleko je do od rekorda na svjetskom nivou. Najbrži gol u historiji je inače postigao Galvin Stokes, kome je 2017. godine trebalo samo 2,1 sekunda da zatrese mrežu rivala.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Bilo je tu u Škotskoj na meču juniora Maryhilla i Clydebanka (3:0), a drugi na listi najbržih golova je gol Vuka Bakića iz 2012. godine, kada je za 2,2 sekunde postigao gol na meču juniora u Srbiji (GSP Polet - FK Dorćol 4:1). Zabio je direktno s centra, kao i Stokes.

On onih poznatijih igrača, najbrže golove postigli su Rafael Leao 2020. godine za Milan protiv Sassuola (6.2 sekunde), a Luaks Podoljski je u sedmoj sekundi 2013. godine postigao najbrži gol u susretima reprezentacija, kada je bio strijelac za Njemačku protiv Ekvadora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi