Ima već 41 godinu, ali se ne mijenja: Pravio je razne skandale, ali sinoć je prešao svaku granicu!

Iskusni Pepe ponovo "pocrvenio"

Ima već 41 godinu, ali se ne mijenja: Pravio je razne skandale, ali sinoć je prešao svaku granicu!

Endin Čaušević

Porto je sinoć razočarao svoje navijače jer je poražen na svom terenu od Vitorije Guimaraes sa 2:1 u meču 28. kola portugalskog prvenstva. Utakmicu je obilježio iskusni Pepe koji je ponovo imao "pomračenje uma" i dobio je još jedan crveni karton.

Navijači Porta očekivali su da će njihov tim bez većih problema doći do tri boda protiv Guimaraesa, ali gosti su odigrali odličnu utakmicu i na kraju zasluženo došli do pobjede.

Šok za domaće uslijedio je već u 12. minuti kada je Galeno postigao autogol nakon jednog centaršuta iz prekida. Igrač Porta je udario loptu glavom što je prevarilo njegovog golmana, te je to bilo 1:0 za goste.

Porto je izgledao u potpunosti bezidejno u prvom poluvremenu, a to su gosti znali da iskoriste.

Guimaraes je do drugog gola stigao već u 33. minuti. Tiago Silva odlično je uposlio Jotu koji je uspio da pretrči vremešnog Pepea, a zatim pogodi za 0:2 i veliko slavlje igrača i navijača Guimaraesa.

Potom je u finišu prvog dijela Sergio Conceicao spremio trostruku izmjenu, ali od iste je odustao jer je Porto u 43. minuti uspio da zabije pogodak i koliko-toliko se vrati u ovu utakmicu.

Oglasi

Domaći su odigrali odličnu akciju kada je Galeno izašao sam na golmana Guimaraesa i bez problema je pogodio za 1:2, te se činilo da bi Porto mogao u nastavku meča do potpunog preokreta.

Međutim, u drugom poluvremenu Guimaraes se fokusirao na defanzivu, te Porto nije imao rješenje. Domaći su kreirali nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao i Guimaraes je slavio na kraju.

No, utakmicu na stadionu Dragao obilježio je 41-godišnji Pepe koji je u 69. minuti imao "pomračenje uma" što nije previše strano nekadašnjem defazivcu madridskog Reala.

Pepe je nakon što je lopta otišla u aut nakon akcije gostiju i odluke pomoćnika da loptu dodijeli Guimaraesu potpuno izgubio živce.

Oglasi

Defanzivac Porta smatrao je da to treba biti lopta za njegov tim, te je pokazivao pomoćniku da su mu potrebne naočale i da je očito slijep. To je pokazao i glavnom sudiji, ali očito je i nešto dobacio.

Glavni sudija Verissimo je bez mnogo razmišljanja pokazao Pepeu direktan crveni karton što je šokiralo sve na stadionu. Šta se dešavalo u 69. minuti možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Sudija je igračima Porta objasnio zašto je Pepe dobio crveni karton, te je demonstrirao kako je arbitrima pokazao da im trebaju naočale. Također, sigurno je da je ovaj 42-godišnjak nešto i dobacio glavnom sudiji, ali nije poznato šta.

To je itekako koštalo Porto u finišu utakmice jer ovaj tim s igračem manje na kraju nije imao snage da dođe do izjednačenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi