Portsmouth u stečaju iznenadio Burnley
Grant se ne predaje

Odigrane još tri utakmice Premiershipa

Portsmouth u stečaju iznenadio Burnley

M. Maksimović

Četiri gola su postignuta u tri utakmice subotnjeg programa koje su se igrala od 16 sati. Minimalne pobjede su ostvarili Birmingham i Bolton, dok je Portsmouth iznenadio Burnley. Pobjeda Portsmoutha predstavlja još veće iznenađenje kada se zna da je ova ekipa u velikim finansijskim problemima, tačnije pod stečajem.

Gosti su osvojili tri boda, a svakako da velike zasluge pripadaju igraču Burnleya, Clarke Carlisleu koji je skrivio dva jedanesterca. Da bi ovaj dan mogao krenuti naopako po Burnley, nagovjestio je Frederic Piquionne koji je postigao gol za 0:1. Samo minutu ranije kratko su se radovali navijači Burnleya, jer je gol Stevena Fletchera zbog opsajda poništio pomoćni sudija.


Gostijući navijači su slavili punih šest minuta, nakon čega su na red došli domaći. Martin Paterson je pogodio za 1:1. U nastavku utakmice prva velika uzbuđenja dolaze nakon 11 minuta igre. Prvi jedanesterac za goste, ali Jamie O'Hara šutira prilično loše, pa njegov udarac zaustavlja Brian Jensen. Međutim ni to nije dovoljno  Carlisleu koji je drugi penal skrivio u 76.minuti, a ovaj put
Hassan Yebda pogađa sa bijele tačke za 1:2.Burnley je pokušao doći do izjednačenja, ali su se gosti odbranili, a kraj utakmice su dočekali da deset igrača, jer je isključen Ricardo Rocha.


Birmingham se namučio protiv Wigana, ali je osvojio tri boda. James McFadden je pogodio u drugoj minuti sudijske nadokande prvog poluvremena. Inače u ovom susretu se dogodila jedna zanimljiva stvar. Prilikom jednog uklizavanja Liama Ridgewella, korner zastavica je
udarila pomočnika Trevora Masseya, pa je on zbog posjekotine napustio teren, a njega je zamijenio četvrti sudija, Steve Bennett. Istim rezultatom završen je i treći susret danas u kojem su igrali Bolton i Wolverhamton. Gol odluke u ovom susretu je stigao također u nadoknadi prvog dijela, a strijelac je bio Zat Knight.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.