Borac se mučio u Posušju, ali na kraju zasluženo došao do pobjede
Foto: HŠK Posušje

Tri boda idu u Banjaluku

Borac se mučio u Posušju, ali na kraju zasluženo došao do pobjede

E. Škorić

Fudbaleri Borca pobijedili su u Posušju istoimenu domaću ekipu rezultatom 2:0 u trećem kolu Premijer lige.

Borac je imao jako loš start sezone. Neočekivano je ispao iz Evrope od predstavnika sa Farskih otoka, pa je jedva osvojio bod u duelu sa Slogom u Modriči, da bi potom doživio poraz od Sarajeva rezultatom 3:1 u Novom Gradu.

Zbog svih tih dešavanja dosta se govorilo o statusu Nenada Lalatovića, ali je on dobio podršku uprave i ostao je trener Banjalučana, a danas je ostvario prvu pobjedu u Premijer ligi sa ovom ekipom.

Po pravilu su gostovanja u Posušju teška, kako za Borac, tako i za sve ostale. Ipak, uspjeli su gosti iz Banjaluke uz malo sreće doći do čitavog plijena.

U prvih 15 minuta bez uzbuđenja, a najopasniji je bio pokušaj Jovića sa ruba kaznenog prostora iz slobodnjaka, ali je Pavlović pročitao njegovu namjeru i odbranio.

Najbolju priliku do gola Borac je imao preko Mrkaića, koji je iskosa s desne strane gađao suprotni ugao, ali je bio zamalo neprecizan. I onda u 38. minuti Pavlović glavom loptu šalje iza leđa svog golmana Kukića. Na jedan bizaran način Borac je poveo, na kraju zahvaljujući tom golu slavio pobjedu. 

Oglasi

U drugom dijelu Posušje se dodatno otvorilo u želji da postigne pogodak, a propustilo je veliku šansu u prvih 10-ak minuta nastavka. Pavlović je odbranio zicer Pavkoviću.

Nastojali su domaći da izbjegnu poraz, napadali su sve više prema golu Borca, ali odbrana Banjalučana je izdržala i upisala vrijedne bodove nakon jednog kriznog perioda sa dosta turbulencija.

Najbolju šansu do kraja imali su gosti preko Mrkaića, koji je u 72. minuti izašao sam pred gol domaćih, ali je pogodio samo vanjski dio mreže. Prethodno ga je Kulašin dobro uposlio. U 92. minuti rezervista Meleg glavom pogađa nedugo nakon što je ušao u igru. Bio je to drugi gol u sezoni.

Borac će u 4. kolu ugostiti Igman, dok će ekipa Posušja narednog vikenda gostovati Sarajevu, najvjerovatnije u Zenici jer slijedi renoviranje terena stadiona Koševo.

Posušje - Borac 0:2 (Pavlović 38 ag, Meleg 92)

Posušje: Kukić, Brković, Milanović, Bešlić, Landeka, Krišto, Hanuljak, Pavlović, Jović, Lučić, Horić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Pavlović, Ćorić, Mrkaić, Gajić, Vojnović, Spremo, Kulašin, Popara, Tatar, Piščević, Zakarić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

2323
Fuj kakav dogovor snsd-hdz da ne bi bila totalna katastrofa u borcu..namjestena utakmica ..
5 2
King_Kenny
...gledao prvo poluvrijeme ove utakmice i onda presao da gledam City-Liverpool,nebo i zemlja...kad vis ove nase da ne mogu 3 dodavanja povezati,a loptu niko ne zna primiti,odbija se od njih kao od zid,a ovamo kod Engleza lopta se lijepi za nogu,leti 50 metara lopta i ljudi je ustopaju jednim dodirom...uzivancija gledati kakvi virtuozi...jel moguce da ovi nasi osnovne stvari ne znaju...
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi