Posušje i Leotar odigrali bitan meč u borbi za opstanak: Neke stvari sada su jasnije
Foto: HŠK Posušje - Facebook

Slavilo je Posušje

Posušje i Leotar odigrali bitan meč u borbi za opstanak: Neke stvari sada su jasnije

Eldar Ganibegović

Čak šest timova bori se grčevito za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Dva od tih šest danas su odigrali međusobni meč i neke stvari su nakon njega jasnije.

U okviru 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Mokrom docu sastali su se Posušje i Leotar, a u malom hercegovačkom derbiju slavio je domaćin s minimalnih 1:0.

Prvi su na ovoj utakmici zaprijetili gosti i to već u četvrtoj minuti. Nakon prekida najviši u skoku je bio Đajić koji šutira glavom, ali Kukić dobro brani.

Igrala se 19. minuta kada do prve šanse stiže i domaćin. Jović je šutirao s nekoliko metara, no Puletić na sjajan način zaustavlja njegov pokušaj.

Pet minuta kasnije Puletić zaustavlja i pokušaj Dadića, da bi u 30. minuti Handžuć ispalio s 25 metara projektil, no Kukić uz pomoć prečke brani i spašava Posušake.

Na pauzu se otišli nakon nove šanse za Posušje. Gabriel Boban je bio u šansi, iskosa je šutirao, no ponovo se istakao golman gostujuće ekipe i na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Oglasi

Otvaranje drugog dijela donosi dvije kolosalne šanse za Posušje. Prvo je Boban s nekoliko metara šutirao pored gola, da bi dvije minute nakon toga Puletić izašao kao pobjednik iz duela s Jovićem.

Trenutak odluke dogodio se u 57. minuti kada je Milanović pogodio za vodstvo na asistenciju Begića i, kasnije će se ispostaviti, pobjedu Posušja. Nekoliko minuta kasnije Boban je mogao završiti posao, ali je ponovo promašio.

Znali su domaći stečenu prednost sačuvati do kraja i ova tri boda su im itekako bitna u brobi za konačan cilj, a to je ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

Treba spomenuti i to da su gosti današnju utakmicu završili s deset igrača, s obzirom na to da je Milović u 87. minuti direktan crveni nakon jednog krajnje nesportskog poteza. Milović je udario rukom u lice jednog domaćeg nogometaša i neće ga biti u naredne vjerovatne dvije utakmice svog tima.

Nakon ove utakmice Posušje je na osmoj poziciji s 30 bodova koliko ima i sedma Sloga. Leotar je pretposljednji s 26 bodova, koliko ima i Igman, no tim iz Konjica tek će sutra igrati svoju utakmicu i to protiv Borca u Banjoj Luci. 

Oglasi

Sljedeće kolo igra se već u srijedu i četvrtak. Posušje će u goste kod još jednog konkurenta za opstanak, ekipi Tuzla Cityja, dok će Leotar ugostiti Slobodu i biti će to duel pretposljednjeg i posljednjeg tima na tabeli. 

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 27. kolo:

Posušje - Leotar 1:0 (Milanović 57')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Kukić, Maglica, Brković, Milanović, Begić Z., Jović, Marković, Lučić, Horić, Dadić i Boban.

FK Leotar: Puletić, Milović, Karić, Prusina, Čubrilo, Milić, Handžić, Šipovac, Đajić, Đuderija i Cmiljanović.

Top Komentari

user1655831611
Too
3 0
Samir55
Ispravio bih autora ovog teksta uz napomenu da Posusje nakon ove pobjede treba biti ispred Sloge posto su u medjusobnom omjeru bolji od ovog tima. Od tri odigrana meca Posusje je pobijedilo dva puta, a Sloga jednom. A posto se u slucaju istog broja bodova prvo gleda medjusobni omjer, to znaci da je sada Posusje na sedmom, a Sloga na osmom mjestu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi