Ljepotica u Posušju: Željezničar se dva puta vraćao, treći put nije uspio

Velika pobjeda domaćina

Ljepotica u Posušju: Željezničar se dva puta vraćao, treći put nije uspio

Edmir Škorić

Na stadionu u Posušju odigran je posljednji meč 24. kola Premijer lige BiH, a završen je trijumfom domaćina (3:2). Osim domaćih nogometaša, najviše su profitirali svi oni koji su odvojili 90 minuta da danas odgledaju ovaj meč, bilo na stadionu ili ispred TV ekrana.

Furiozno su efikasni meč prepun šansi i golova otvorili domaći nogometaši, a u petoj minuti imali su veliku šansu, no Dominik Begić je loše glavom šutirao sa samo pet metara i ne uspijeva loptu usmjeriti u mrežu gostiju iz Sarajeva.

U devetoj minuti Leko je u šansi nakon dobrog napada Posušaka i nakon greške Štilića, ali domaći ofanzivac se spetljao pri driblingu, pa je upropastio ovaj napad. Zatim je Vukoja bio u prilici, ali je Hajdarević spasio goste.

Sarajlije su zaprijetile tek u 27. minuti. Štilić je izveo korner, Hodžić glavom pokušao, ali ga je omeo iskusni Horić i spriječio ga da bolje zahvati loptu. U 28. minuti odbrana Posušja je pogriješila i malo je nedostajalo da Lauš postigne autogol.

Najbolju šansu Željezničar je imao u 31. minuti. Bekrić je imao zicer, ali je počeo da dribla golmana Horkaša, koji je zaustavio iskusnog veznjaka. Nakon toga, Resić u šansi, glavom šutira, Horkaš siguran.

Barišić je u 34. minuti imao dobru šansu, no na kraju je Galić spasio i od svega samo korner. Na drugoj strani Gasal je u prilici. Uzbudljivo prvo poluvrijeme je nekim čudom završeno bez pogodaka.

Oglasi

Nastavak donosi još uzbuđenja i čak pet pogodaka. Na startu drugog dijela Hodžić je imao šansu, ali Horkaš spašava Posušje, da bi domaćin stigao do vodstva u 57. minuti. Krišto je skočio nakon kornera kojeg je ubacio Lauš, te je glavom loptu poslao iza leđa Bendera.

Ekspresno su gosti izjednačili. Ponovo je iz prekida pao pogodak. Štilić izvodi korner, Kosorić je precizan za 1:1. U 64. minuti penal za Posušje, no Barišić pogađa stativu i ostaje 1:1.

Uslijedio je pritisak domaćina, da bi u 71. minuti stigao i pogodak. Vukoja je centrirao, Begić propustio loptu do Serdarušića, ovaj zabija za slavlje velikog broja domaćih navijača. Inače, na stadionu je bilo danas oko 3.000 gledatelja, te i grupa navijača iz Sarajeva. Mogao je sve riješiti Begić, ali u 80. minuti pogađa stativu iz stopostotne šanse.

Uslijedila je brzo kazna jer je iskusni Štilić nakona asistencije stigao i do pogotka, ali to nije pomoglo gostima sa Grbavice. Samo minutu kasnije Ramović upošljava Serdarušića, koji postiže svoj drugi gol danas i na kraju postavlja konačnih 3:2.

Bilo je i proteta zbog nekih sudijskih odluka glavnog sudije Miloša Gigovića i nekoliko diskutabilnih odluka o kojima će sigurno biti naknadno govora.

Oglasi

Posušje sa 23 boda ide na deveto mjesto i iza sebe sada ima Leotar (21), Radnik (19) i Rudar (18). Plavi su ostali na petom mjestu sa 33 boda, a u narednom kolu će ugostiti Leotar, dok Posušaci idu Širokom Brijegu na Pecaru u hercegovačkom derbiju.

Posušje - Željezničar 3:2

Posušje: Horkaš, Barišić, Mašić, Landeka, Leko, Begić, Krišto, Maglica, Horić, Lauš, Vukoja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Bender, Galić, Kosorić, Cocalić, Malić, Hajdarević, Mekić, Štilić, Bekrić, Resić, Hodžić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Derbi hrvatskih klubova.
28 26
Krajisnikljuti73
Odavno nisam bolju tekmu gledao...zasluzena pobjeda... ove strumpfove svi tuku osim Sarajeva
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi