Još jedan Bosanac ozvaničio saradnju s Ajaxom

Precious Ugwu dobio profesionalni ugovor

Još jedan Bosanac ozvaničio saradnju s Ajaxom

Midhat Šljivak

Talentovani defanzivac Precious Ugwu (17) potpisao je danas svoj prvi profesionalni ugovor s nizozemskim velikanom Ajaxon. Mladi štoper koji ima želju igrati za Bosnu i Hercegovinu potpisao je ugovor do 2026. godine.

Mladi defanzivac Precious Ugwu potpisao je danas trogodišnji ugovor s Ajaxom. Nakon što je prošao mlade selekcije tima 17-godišnji defanzivac će očigledno dobiti šansu da pokaže sve što zna u seniorskom timu.

On je danas stavio potpis na trogodišnji ugovor s najvećim nizozemskim timom i kratko se obratio javnosti:

"Sretan sam što sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s Ajaxom", napisao je Ugwu.

Oglasi

Ugwu je godinama član mladih selekcija ovog kluba. U njemu očigledno postoji veliki potencijal, što su za razliku od selektora omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine, mnogi prepoznali.

On je trenutno član U17 reprezentacije Nizozemske, a ima otvoren poziv i za selekciju Nigerije. Ipak, njegova želja je dres BiH zbog mame Mirele što je potvrdio za SportSport.ba.

Da, želim da igram za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Ugwu prije nekoliko mjeseci i dodao je: "Niko me još uvijek nije kontaktirao iz Saveza, ali ukoliko bih dobio poziv, naravno da bih se odazvao."

"Znam govoriti naš jezik. Ne baš savršeno, pričam ga sa mamom. Pisati još nisam naučio, ali trudim se", istakao je ovaj talentovani defanzivac.

Precious Ugwu definitivno je fudbaler na kojeg Ajax računa u budućnosti, a nadamo se da će i selektori BiH raditi svoj posao i pozvati ovog kvalitetnog defanzivca kad momak već želi srcem igrati.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Podsjetimo, nedavno je ugovor s Ajaxom potpisao reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Tahirović koji je u redovima Kopljanika već počeo oduševljavati sjajnim igrama.

Top Komentari

Skender
Treba momka sto prije pozvati u reprezentaciju BiH. Jer ako je dobio ugovor od Ajaxa to nesto znaci. Ne daje Ajax tako lahko ugovore igracima. Vjerovatno bi i u buducnosti zaigrao za seniorski tim BiH. Da je u kojem slucaju Hrvatska i Srbija u pitanju oni bi odmah polecali u Amsterdam s papirima da potpise. Zato FS BiH ne cekajte, vec u akciju!
3 0
SonPen1946
Ovaj garant iz Mostara hahah
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi