Veliki broj prilika, sjajan meč i važna pobjeda Sarajeva u Konjicu
Detalj sa meča u Konjicu

Zanimljiv meč pred prepunim tribinama uz predivnu atmosferu

Veliki broj prilika, sjajan meč i važna pobjeda Sarajeva u Konjicu

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Zanimljiv meč u okviru 11. kola Premijer lige odigrali su danas u Konjicu FK Igman i FK Sarajevo.

Na kraju je završilo 2:1 za goste koji su do pobjede stigli u posljednjim minutama meča, iako da je rezultat bio drugačiji, ne bi se moglo reći da je nezasluženo.

Igman je zaprijetio već u šestoj minuti preko Ramića, ali otišlo je to pored gola. U 14. minuti Sarajevo dolazi u vodsto. Hasić je uposlio Anđušića, ovaj se dobro snalazi i matira Ćemana.

Par minuta kasnije Renan Oliveira je imao šansu za 0:2, ali nije pogodio. Uzvratio je Denković, ali golman Rogić brani.

U 28. minuti Ramić je pao nakon duela sa Đuričkovićem, tražili su domaći penal, ali Kazlagić nije tako mislio. Bilo je guranja i "čupanja" za dres, no glavni sudija je procijenio da nema elemenata za penal. Svakako situacija o kojoj će se u narednim danima mnogo diskutovati. U 30. minuti domaći stižu do izjednačenja. Bodul šutira i matira Rogića. Uz dosta sreće je lopta odsjela iza leđa golmana Sarajeva.

Oglasi

Pred sami kraj prijetio je Denković kod Igmana, a Oliveira kod gostiju, no ostalo je 1:1. Mreža Sarajeva zatresla se u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, ali pogodak Sipovića je poništen jer je pomoćni sudija signalizirao ofsajd.

U 48. minuti ponovo protesti kod sudija. Ovaj put penal traže gosti, no Mirza Kazlagić opet 'miran'.

Ramić je sam išao na Rogića u 57. minuti, ali Đuričković ga je stigao i propala je velika šansa za domaće. Uzvratio je Anđušić, no Ćeman je sjajnom intervencijom spasio svoju mrežu.

Kod Igmana sjajan je i danas bio Denković, ovaj put u 64. minuti šutira, ide to 'samo' u korner.

Tempo je pao u posljednjih 20 minuta, Sarajevo je imalo veći posjed lopte, Igman nije mnogo prijetio, ali u 79. minuti Denković je skoro 'zaledio' navijače Sarajeva. Šutirao je iskosa, Rogić je bio savladan, no otišlo je to pored gola. 

Oglasi

U 89. minuti Sarajevo stiže do pobjedonosnog pogotka. Nakon kornera šutira Radović, a čini se da je Buturović skrenuo loptu u vlastitu mrežu i gosti su upisali tri vrijedna boda.

U narednom kolu Igman već u petak dočekuje Željezničar, dok će Sarajevo ponovo u goste, ovaj put Slogi iz Doboja, timu koji je na Koševu ove sezone slavio pobjedu.

Sve u svemu dobra utakmica, no nažalost opet nekoliko sudijskih odluka o kojima će se sasvim sigurno mnogo diskutovati u narednim danima.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

FK Igman - FK Sarajevo 1:2

FK Igman Konjic: Ćeman, Bešagić, Hebibović, Bodul, Čubrilo, Sipović, Đorić, Dupovac, Denković, Pirić, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Rogić, Renan, Hasić, Julardžija, Beganović, Radović, Soldo, Avramovski, Anđušić, Đuričković, Buljubašić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1653764640
Nema gorih navijaca od kitara
2 6
papagaj
Navlace Borcu, navlace Sarajevu, saveze stidi se penal ko kuca, sad ce Tegeltija oplesti, sa razlogom
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi