Petev odlučio sutra svima dati šansu: Imaju priliku da pokažu da zaslužuju biti u reprezentaciji

Press konferencija pred Kostariku

Petev odlučio sutra svima dati šansu: Imaju priliku da pokažu da zaslužuju biti u reprezentaciji

E. Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu od 18 sati na Bilinon polju igra prijateljski meč protiv Kostarike.

Nakon što smo u Helsinkiju osvojili bod (2:2) protiv Finske na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, slijedi test utakmica protiv Kostarikanaca, a 31. marta na programu je duel 2. kola kvalifikacija za SP protiv Francuske.

Ivajlo Petev je povodom sutrašnje utakmice održao online press konferenciju.

Da li će igrači koje planirate uvrstiti u sastav protiv Francuske igrati protiv Kostarike, odnosno da li će na teren izaći najjači sastav kojim raspolažemo. Hoće li biti velikih promjena u odnosu na prošlu utakmicu?

"Sutra protiv Kostarike dat ću priliku svim igračima. Bitno mi je da ih upoznam u toku igre. Meni puno znači da ih upoznam. Igrači koji nisu igrali protiv Finske, sutra će dobiti priliku da pokažu da zaslužuju biti dio reprezentacije BiH".

O meču s Finskom

Oglasi

"Zadovoljan sam pristupom naših igrača i njihovim ponašanjem. Svjestan sam da greške postoje, ne griješi samo onaj koji ne igra, ali ipak je to bila jedna dobra emocija. Svi su ušli na pobjedu. Bilo je puno dobrih momenata. Moramo na ovome temeljiti budućnost. Primili smo dva naivna gola i time jedino nisam zadovoljan".

Možemo li čekati nove ideje i taktiku, da li je došlo vrijeme za promjenu?

"Što se tiče formacije, to nije lako i jednostavno. Sve postoji, sve je moguće, ali moramo naći vremena".

Šta je cilj provjere protiv Kostarike, da li da probate nove igrače ili uigravanje? Hoćete li dati šansu potencijalnim reprezentativcima ili je to generalna proba za Francusku?

"Daću priliku igračima koji nisu dobili šansu protiv Finske. Želim da vidim njihov kvalitet".

Oglasi

Najveća snaga bh. reprezentacije?

"Radit ćemo na tome da sutra budemo bolji", kratko odgovara Petev.

Osjećate li pritisak da morate pobijediti jer BiH nije ostvarila trijumf već 500 dana?

"Pritiska uvijek ima. Ja ne dijelim utakmice. Koliko je bila bitna Finska, toliko je bitna i sutrašnja utakmica. To je u mojoj glavi. Siguran sam da će to momci ispoštovati i svako ko dobije priliku sutra, dat će sve od sebe".

Kako popraviti igru u odbrani?

Oglasi

"Insistirat ćemo na tome da cijelom igrom popravimo odbranu. Svaki naš igrač mora da radi kao jedan. Siguran sam da ćemo izgledati bolje".

"Francuska je ipak svjetski prvak o tome se nema šta pričati. Bit će teška borba, ja mislim da se do zadnjeg kola neće ništa riješiti".

Kako ste zadovoljni reakcijom ekipe dan-dva nakon remija u Finskoj?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Zadovoljan sam reakcijom, a najbitnije da nema povreda. Spremamo se i fokusiramo se na sutrašnju utakmicu s Kostarikom".

Fantastičnu ponudu za utakmicu BiH - Kostarika spremila je kladionica MOZZART.

Top Komentari

BogatiDijasporac
Baš me zanima kako će igrati Demirović, Prevljak, Menalo ... Sutra imaju šansu da forsiraju mjesto u prvih 11. Sretno Zmajevi. A što se Ivajla tiče, imam dobar osjećaj.
9 0
Tas14
Demirović i Prevljak u napadu od prve minute!
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi