Žestoki PSG-ov ultras večeras igra protiv PSG-a: "Ako Mbappe krene prema golu..."

Čari u Kupu

Žestoki PSG-ov ultras večeras igra protiv PSG-a: "Ako Mbappe krene prema golu..."

Edmir Škorić

PSG će večeras gostovati amaterskoj ekipi Pays de Cassel, za koju vjerovali ili ne igra i jedan od aktivnih članova navijačke grupe PSG ultras.

PSG-ovi ultrasi su najodaniji navijači francuskog velikana. Jedan od njih je i 34-godišnji električar po imeni Alexis Zmijak, koji će po prvi put biti protiv svog kluba, pošto kao desni bek igra u ekipi Pays de Cassel.

To znači da će zvijezde PSG-a na terenu igrati protiv nekoga ko je u privatnom životu njihov vatreni navijač koji redovno posjećuje utakmice na Parku prinčeva.

"Ako Mbappe krene prema golu, moraću da se zapitam šta da radim. Reći ću sebi: 'Hej, čekaj, uskoro ima utakmicu Lige prvaka protiv Bayerna.' Nisam baš pod stresom. Ne možemo ništa izgubiti i za nas je to igra života. Za mene lično ova situacija je divna", rekao je Zmijak za Le Parisien, objašnjavajući zašto se pridružio ultrasima PSG-a.

"Pridružio sam se Ultrasima prije dvije godine. Htio sam da budem među pravim navijačima, jer nogomet doživljavam veoma strastveno. Kada sam na utakmici, želim da dam sve od sebe. Nije mi dovoljno samo da gledam meč", rekao je Zmijak.

Često se u Kupu Francuske dešavaju čuda, amaterske ekipe izbacuju one profesionalne iz najviših rangova, no zaista je pitanje kako očekivati da se to dogodi i večeras u duelu šestoligaša i PSG-a?

Naravno gosti iz Pariza igraće u kombinovanom sastavu, pitanje je hoće li na terenu biti najveće zvijezde poput Mbappea, Neymara ili Messija, ali ko god dobije priliku, neće imati pravo na kiks niti alibi za eventualno isti.

Zmijak će večeras ipak dati sve od sebe da pokvari PSG-ove planove, a onda se ponovo vraća na tribinu da podrži svoj PSG u utakmicama koje slijede.

Volcanobet nudi bogatu ponudu sportskih takmičenja, pa možete tako da se okladite i na večerašnje utakmice. Kliknite OVDJE da biste vidjeli kvote za vrhunske mečeve koji nas očekuju.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi