Arsenal se sjetio Alexisa Sancheza pred derbi s Unitedom, Čileanac im objasnio koga više voli

Igrao i za jedne i za druge

Arsenal se sjetio Alexisa Sancheza pred derbi s Unitedom, Čileanac im objasnio koga više voli

E. Škorić

Ovog vikenda igra se na desetine sjajnih utakmica širom Evrope, ali nogometna javnost ipak najviše očekuje veliki engleski derbi između Arsenala i Manchester Uniteda koji je na programu danas od 17:30 sati.

U 21. kolu će Arsenal na svom Emiratesu ugostiti Manchester United i svakako biti bliže pobjedi, barem gledajući sjajne kvote na sajtu Volcanobet kladionice, što i ne čudi s obzirom na to kako tim Mikela Artete igra ove sezone.

Arsenal je lider sa 47 bodova, ima pet bodova više od Manchester Cityja, ali i utakmicu manje, upravo tu koju će danas odigrati sa starim rivalom sa Old Trafforda. Mnogi smatraju da bi pobjeda Topnicima mogla biti presudna u borbi za titulu, dok bi poraz od Uniteda značio potpuno otvaranje borbe za naslov.

A na vrhu je jako zanimljivo. Arsenal ima 47 (18 utakmica), City 42 (19), Newcastle (20) i Manchester United (19) po 39 bodova. Dakle, daleko do toga da je sve gotovo u borbi za naslov i da niko osim Arsenala i Cityja nema šansu da se umiješa u borbu za prvo mjesto. Pobjedom bi United došao na 42 boda i zaista se u potpunostio upetljao u borbu za titulu.

Jedan od onih igrača koji su igrali za oba kluba, a bilo ih je mnogo, je i Alexis Sanchez, Čileanac koji je ipak mnogo više uspjeha imao kao igrač Arsenala. Sanchez je igrao za Arsenal između 2014. i 2018. prije nego što ih je napustio i pridružio se Manchester Unitedu. Bio je to transfer zbog kojeg je odmah požalio nakon što je doživio neuspjeh na Old Traffordu prije nego što je pušten u milanski Inter.

Arsenal je ponovno objavio video prošlog pogotka Sancheza protiv Manchester Uniteda na što je Čileanac odgovorio:

Oglasi

"Sjetio si me se. Ni ja tebe nikad neću zaboraviti. Uvijek ćeš biti u mom srcu, bio si moja prva porodica u Engleskoj, svi su se brinuli o meni, posebno navijači. Topnici, sve najbolje vam želim".

34-godišnjak koji sada igra u Marseille, gdje je postigao šest golova, očito je izabrao svoju stranu pred večerašnji klasik engleskog i svjetskog nogometa, te će biti uz Arsenal koji mu je bliže srcu iako je jedan period karijere proveo i na Old Traffordu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Volcanobet nudi sjajne kvote na mnoge mečeve evropskog nogometa, ali i ostalih liga i sportova. Ne zaboravite da je u toku Australian Open, koji ulazi u samu završnicu, a kompletnu ponudu pronađite na OVOM linku.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi