Žestoko kritikovao Piksija, pa se jučer nije pojavio u studiju, a sada stiglo i objašnjenje zašto

Rade Bogdanović u centru pažnje

Žestoko kritikovao Piksija, pa se jučer nije pojavio u studiju, a sada stiglo i objašnjenje zašto

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara, Rade Bogdanović, našao se u centru pažnje javnosti zbog žestokih kritika na račun Dragana Stojkovića nakon meča Srbija - Kamerun, te se jučer nije pojavio u studiju RTS-a, a sada je stiglo objašnjenje i zašto.

Srbija je u ponedjeljak igrala meč drugog kola protiv Kameruna koja je na kraju završena rezultatom 3:3 iako su Orlovi nakon sat vremena utakmice vodili sa 3:1, no na kraju nisu uspjeli da dođu do tri boda.

Nakon meča u centru pažnje bio je Bogdanović zbog žestokih komentara na račun Stojkovića koje je dao u emisiji posvećenoj Svjetskom prvenstvu na RTS-u gdje je redovan gost tokom ovog takmičenja.

"Mi smo danas odigrali utakmicu, a da nismo imali selektora na klupi. Nikada nisam vidio da neko lošije vodi utakmicu na tako velikom takmičenju kao Dragan Stojković danas", počeo je Bogdanović i nastavio.

"Užasno, jednostavno užasno. Da vi kod rezultata 3:1 kad vam se ekipa vratila na kraju prvog poluvremena s dva gola postignete i treći i imate dva gola prednosti i onda pustite njih petoricu na visoki presing, da deset minuta ne znate ko gdje udara. Kao trener na klupi vi prosto morate da razmišljate da imate 3:1 vodstvo da se malo vratiš i spustiš loptu, fizička forma nije dobra što je kukao protiv Brazila na te stvari...".

"Moj ljubimac, njega obožavam, mali Pavlović se povrijedi i njegovim izlaskom je nastupio potom. Pa, te izmjene koje je pravio života mi bavit će se ljudi sportom i ovom utakmicom naveliko sigurno, ali niko neće ući u glavu šta je čovjek htio time da uradi".

Oglasi

Mnogi smatraju da je Bogdanović pretjerao u tim kritikama na račun Piksija pred odlučujući meč grupne faze Mundijala koji u petak Srbija igra protiv Švicarske.

Zanimljivo da se Bogdanović jučer nije pojavio u emisiji posvećenoj Mundijalu u Kataru na RTS-u što su odmah svi primijetili, a odmah su počele i špekulacije da je njegovo vrijeme u toj emisiji završeno zbog komentara na račun selektora Orlova.

Međutim, nakon svih špekulacija oglasili su se iz RTS-a i odlučili su da objasne zbog čega Bogdanović jučer nije bio u studiju i jasno su poručili da to nema nikakve veze s njegovim komentarima na račun Piksija.

Naime, iz RTS-a su objasnili da je Bogdanović jučer imao slobodan dan i da zbog toga nije bio u studiju, ali da će se on analizama mečeva Mundijala vratiti već danas i da će biti ponovo gost u ovoj emisiji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Volcanobet kladionica svakodnevno donosi bogatu ponudu za Svjetsko prvenstvo, a današnju možete pogledati OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

koraj
Eeeeej moj Bogdanovicu... Pa haman ne znas da u srbiji moras lagati? Sve drugo mozes ali ne smijes istinu govoriti. Cccccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi