Dudićev Radnički Zvezdi zabio tri gola, ali to nije bilo dovoljno ni za bod protiv prvaka Srbije

Zvezda slavila rezultatom 3:4

Dudićev Radnički Zvezdi zabio tri gola, ali to nije bilo dovoljno ni za bod protiv prvaka Srbije

Eldar Ganibegović

Bh. stručnjak Feđa Dudić danas je po drugi put vodio Radnički iz Kragujevca i upisao prvi poraz. Njegov tim pružio je sjajan otpor trenutno najboljoj ekipi u regionu, Crvenoj zvezdi.

U okviru 11. kola srpske Super lige u Kragujevcu su se sastali Radnički 1923 i Crvena zvezda. Krajnji rezultat glasio je 3:4 za goste iz Beograda.

Prvi do vodstva stiže Dudićev tim. Igrala se 21. minuta kada Gluščević pogađa za 1:0.

Mogao je domaći tim do 2:0, promašio je zicer, a onda kazna. Olayinka je bio strijelac za izjednačenje u 29. minuti.

Isti igrač donosi preokret Zvezdi golom u 33. minuti. Stvari na početak ponovo vraća Geoffrey pet minuta kasnije.

Da Zvezda ode na odmor s prednošću pobrinuo se Ivanić. Postigao je gol u 44. minuti susreta.

Oglasi

Isti igrač je postavio konačan rezultat. Strijelac je bio u 67. minuti, te riješio priču oko toga gdje idu tri boda. Radnički je u četvrtoj minuti nadoknade preko Zorića stigao do gola nade, ali više od toga nije mogao. 

Nakon ove utakmice Radnički je na pretposljednjem mjestu, petnaestom. Ima šest bodova, dva više od posljednjeg Železničara iz Pančeva, ali igra pod Feđom Dudićem itekako obećava.

Crvena zvezda je na drugom mjestu s 21 bodom, četiri manje od prvog Partizana. Ima i jedan više od trećeg TSC-a, ali i utakmicu više, pa bi ovo kolo mogla završiti treća.

U narednom kolu, nakon reprezentativne pauze, Feđa Dudić i Radnički će u goste kod Napretka, dok će Crvena zvezda ugostiti Javor.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga Srbije, 11. kolo:

Radnički 1923 - Crvena zvezda 3:4

Top Komentari

velez mo
Bravo Duda Majstore,dobra utakmica napadacki kako si i naucio.Da je Radnicki nakon 1:0 iskoristio zicer za 2:0,bilo bi drugacije.Zvezda je ipak klasa vise,Sretno Majstore
1 0
Mowzilla
Aferim
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi