Trener Crvene zvezde zbog dešavanja u Izraelu donio neobičnu odluku
FOTO: EPA

Očekuje ih gostovanje u Kragujevcu

Trener Crvene zvezde zbog dešavanja u Izraelu donio neobičnu odluku

Haris Zilić

U nedjelju duel 11. kola Super Lige Srbije igrjau Radnički 1923 i Crvena zvezda. Ovo će biti veliki ispit za domaći tim kojeg predvodi bh. trener Feđa Dudić, ali i bitna utakmica za goste iz Beograda koji ove sezone imaju već dva poraza u prvenstvu i četiri boda manje od lidera Partizana.

Feđa Dudić je na press konferenciji Radničkog najavio duel, ali to isto nije učinio trener Crvene zvezde.

Naime, Barak Bakhar nije želio najaviti utakmicu zbog svih dešavanja u Izraelu i Plestini.

Smatra da nije vrijeme da se priča o fudbalu.

"U ovom strašnom danu terora nad nedužnim građanima i vojnicima u mojoj zemlji, Izraelu, želim da uputim saučešće porodicima i nadam se oporavku ranjenih", rekao je trener Crvene zvezde i dodao:

"Pod ovim užasnim okolnostima neću dati izjavu prije utakmice."

Oglasi

U Kragujevcu se sutra očekuje fudbalski spektakl, a viđenje je kao što smo naveli ranije dao i Feđa Dudić, trener Radničkog.

"Očekujem sa naše strane jednu kvalitetnu utakmicu, te da imamo veću volju i želju od protivnika. Oni su favoriti, prepustit ćemo im tu ulogu, a onda moramo imati veći željni momenat", rekao je Dudić i dodao:

"Navijače ne trebam pozivati, svjesni su veličine i težine utakmice. Želim da u dobrom raspoloženju odemo na reprezentativnu pauzu, a onda nas očekuje paklen raspored. U prvih 14 dana igrat ćemo pet utakmica".

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"O Zvezdi je i suvišno govoriti, to je skup dobrih pojedinaca i individualni kvalitet je zastupljen u svim linijama tima. Na zadnjoj utakmici sa Young Boys nakon izmjena su preuzeli incijativu i mogli i slaviti. To govori da u kadru imaju dosta kvalitetnih igrača i samim tim dosta teško je napraviti skauting."

Utakmica Radničkog i Crvene zvezde igra se u nedjelju sa početkom u 15.00 na stadionu Čika Dača.

Top Komentari

snupi
I on prica o teroru.
2 0
Zvornik92
Glupane glupi terorisete Palestince vi I imas obraza reci terorisu oni vas fujjjjjj
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi