Ranieri na pragu novog posla, s njim stiže i Terry?

Javljaju portugalski mediji

Ranieri na pragu novog posla, s njim stiže i Terry?

Claudio Ranieri, čini se, neće dugo odmarati od trenerskog posla.

Iskusni italijanski strateg je bez angažmana od maja kada se razišao sa Nantesom, a po prvi put u trenerskoj karijeri sada bi mogao raditi u Portugalu, tačnije u tamošnjem velikanu Sportingu.

Mediji u Portugalu pišu da će sve ovisiti od predstojećih predsjedničkih izbora. Ukoliko klub preuzme Madeira Rodrigues, prvi potez će mu biti dovođenje Ranierija, koji iza sebe ima bogato iskustvo.

Uz Nantes kroz dosadašnju karijeru Ranieri je imao priliku još raditi u Fiorentini, Atleticu, Juventusu, Parmi, Interu, Romi, Monacu, Leicesteru... Jedan od najvećih uspjeha mu je svakako senzacionalno osvajanje engleske Premier lige za Lisicama.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Zanimljivo, također se navodi kako bi u slučaju Ranierijevog dolaska klub pojačao i legendarni defanzivac Chelseaja John Terry.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi