Iz Švicarske stiže vijest o nemogućem transferu Renana Oliveire

Teško da će posao biti završen

Iz Švicarske stiže vijest o nemogućem transferu Renana Oliveire

Admin Čaušević

Ljetni prijalzni rok u Švicarskoj traje do 7. septembra, ali odlazak Renan Oliveire iz FK Sarajevo se trenutno čini kao nemoguća misija. 

Oliveira je odlično ušao u novu sezonu Premijer lige te je na četiri meča postigao tri gola uključujući i pobjedonosni protiv Veleža u posljednjem kolu.

Proteklih dana se šuškalo o mogućem odlasku Brazilca sa Koševa, a danas iz Švicarske stiže vijest u transferu Brazilca koji se čini nemogućim.

Naime, na društvenoj mreži X se pojavila vijest kako Oliveiru u svojim redovima želi povratnik u društvo najboljih u Švicarskoj, ekipa Lausanne-Sport.

Vijest je plasirao jedan od korisnika koji itekako prati dešavanja u švicarskom klubu, međutim upitano je koliko u svemu ima istine.

Oglasi

Spominje se interes i Basela od kojeg je navodno Sarajevo odbilo ponudu od milion eura, kao i da je Luzern zainteresovan.

Iako danas završava prijelazni rok u Ligama petice, isto se ne odnosi i na Švicarsku gdje klubovi igrače mogu kupovati do 7. septembra.

[twitter]https://twitter.com/1018ls/status/1697541741258199097[/twitter]

Oliveira je u Sarajevo stigao zimus iz Ukrajine, plaćen je 170.000 eura te se za njega definitivno moće reći da je jedno od najboljih pojačanja u eri Ismira Mirvića.

Do sada je Bordo klub prodao Dala Varešanovića u turski Rizespor te Belmina Dizdarevića u Montpellier, a vrlo je izvjesno da se isto neće desiti i sa Oliveirom.

Brazilac je bez sumnje glavna okosnica napadačkog dijela Bordo tima te njegov eventualni odlazak bi bio težak udarac za ekipu Simona Rožmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na ukupno odigranih 20 mečeva za Sarajevo sjajni napadač ima učinak od 13 golova i 3 asistencije što dovoljno govori o njegovom doprinosu na terenu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hz_033
Novinaru hajd objasni vezi izmedju naslova i teksta. Cuj nemogucem transferu !?!??!
5 0
Drakula
5 miliona eura i nek ide
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi