Robert Prosinečki na press konferenciji otkrio početni sastav BiH za okršaj protiv Italije

Ne krije svoje karte

Robert Prosinečki na press konferenciji otkrio početni sastav BiH za okršaj protiv Italije

E. Čaušević, foto: D. Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igra sutra u Zenici protiv Italije utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pred sutrašnji meč večeras je održana press konferencija naše selekcije na kojoj su se javnosti obratili selektor Robert Prosinečki, te kapiten Edin Džeko.

Prosinečki je otkrio da već zna početni sastav za sutra, ali svoje karte nije želio da otkrije, barem ne na početku press konferencije i kasnije je malo "popustio".

"Najvažnije da su svi zdravi i svi konkurišu za ovaj meč. Imamo već prvih 11 i danas ćemo vidjeti još na treningu šta će biti. Imamo prvih 11 koji će sutra početi meč, ali vidjet ćemo još do utakmice", rekao je Prosinečki na početku, te nastavio.

"Italija je sigurno prva u grupi. Sve su pobijedili i vjerujem da imaju dosta samopouzdanja. Imaju puno dobih mladih igrača, napravili su smjenu igrača nakon što se nisu plasirali na SP. Napravili su dobru reprezentaciju i sigurno da sutra neće biti nimalo lagana utakmica iako su se plasirali, ali ganjaju taj rekord. Mi želimo pokazati da možemo igrati sa svakom reprezentacijom pogotovo što u Zenici igramo dobro, a tome se nadamo i sutra".

Prosinečki ponovo o tome da se kroz kvalifikacije nismo plasirali na EP.

"Sigurno da kao što smo već pričali da smo mi razočarani i u ovoj grupi smo morali i mogli biti drugi. Naši problemi su bili na strani gdje nismo bili tako dobri kao kod kuće. Tu je bila Finska i Armenija gdje smo izgubili. Bila je šansa u Grčkoj, ali smo loše odigrali. Najvažnije je sutra da odigramo najbolje što možemo i da odigramo kao u Italiji gdje smo izgubili, ali smo bili jako dobri na terenu", rekao je Robi, a zatim i popustio novinarima i otkrio početni sastav.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mogu vam reći prvih 11, ali me nemoj više pitati ništa. Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić, Višća, Džeko. To je ekipa koja će početi meč, a ovi drugi će čekati šansu", zaključio je Prosinečki na kraju press konferencije.

Top Komentari

Kiss
Trebao si Menala staviti u prvih 11,izvinjavam se ako sam pogriješio
12 4
Ade1987
Sve imamo samo selektora nemamo a Bogami ni ekipe
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi