Abramovich prodaje Chelsea, već je odredio cijenu

Rus traži brzu prodaju

Abramovich prodaje Chelsea, već je odredio cijenu

Admin Čaušević

Roman Abramovich je odlučio da proda Chelsea i to po brzom postupku.

Abramovich koji je prije nekoliko dana upravljanje klubom prepustio Chelseajeovj dobrotvornoj organizaciji želi inkasirati 3 milijarde funti.

U londonskom klubu smatraju da je najbolje Chelsea prodati nekom od američkih tajkuna, dok je ozbiljan interes pokazao i švicarski milijarder Hansjorg Wyss.

Vjeruje se da je Američka poslovna banka zadužena za prodaju, a Abramovich je navodno već odbio ponudu od 2.2 milijarde funti.

Wyss je priznao da je dobio ponudu da kupi popularne Plavce, a osim njemu ponuda je adresirana na još nekoliko potencijalnih investitora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Abramovich je na čelo Chelseaja stigao 2003. godine, od tada je ovaj klub učinio jednim od najvećih na svijetu.

Zbog ogromnih sankcija protiv ruskih državljana nakon napada Rusije na Ukrajinu Abramovich je primoran da proda svoju imovinu u Velikoj Britaniji.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ode plastika u historiju hahahaha...
8 13
Miskee
Neupućeni ste, privremeno je napustio klub dok se smiri situacija u Ukrajini
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi