Fudbalski fanovi širom svijeta zabrinuti zbog riječi Lukakua: Sada je svima jasno šta se sprema

Već se da zaključiti...

Fudbalski fanovi širom svijeta zabrinuti zbog riječi Lukakua: Sada je svima jasno šta se sprema

Edmir Škorić

Romelu Lukaku, nakon što je postigao pobjednički gol za svoju Romu u prijateljskoj utakmici u Rijadu protiv Al-Shababa, govorio je za arapske medije i dao izjave koje se u Italiji i širom Evrope tumače na samo jedan način.

Romelu Lukaku donio je pobjedu Romi golom u prijateljskoj utakmici u Rijadu protiv Al-Shababa (finale 2:1, drugi pogodak Giallorossija postigao je mladi Joao Costa). Ali važnije od pogotka bile su riječi nakon utakmice.

"U sljedeće dvije godine vidim da će Saudijska profesionalna liga postati jedna od najboljih na svijetu, ako ne i najbolja. Klubovi ulažu puno truda da ovamo dovedu vrhunske igrače. Uskoro bi to moglo biti najbolje takmičenje ikada", izjavio je Lukaku.

Belgijski napadač ima ugovor s Chelseajem, a u Romi je na posudbi, no sigurno da su i jedni i drugi uznemireni njegovim riječima i da je na neki način Lukaku najavio svoj odlazak na Bliski istok.

Mnoge fudbalske zvijezde prošle godine otišle su igrati u Saudijsku Aarabiju za desetine ili stotine miliona eura, a očekuje se da će se taj trend "krađe" vrhunskih igrača iz Evrope nastaviti i sljedeće ljeto.

Oglasi

Arapi su kao glavne mete navodno odredili Mohameda Salaha i Kevina de Bruynea, a nije isključeno da i zvijezda kao što je Lukaku dobije unosnu ponudu koju obično niko ne odbija.

Postoje, jasno, slučajevi gdje se fudbaleri vraćaju, poput Jordana Hendersona koji je potpisao za Ajax, navodno o tome razmišljaju još Karim Benzema i Roberto Firmino, ali većina igrača priča o arapskom fudbalu i životu u toj zemlji sve najbolje, naročito Cristiano Ronaldo.

Portugalac je među prvima još krajem 2022. godine prešao u Saudijsku Arabiju i najplaćeniji je igrač i te lige i cijelog fudbalskog svijeta. Nedavno je na jednom događaju izjavio da će Saudijska liga biti jedna od najboljih i da je već sada ispred francuske Ligue 1.

S obzirom na to kakav ugovor ima, sasvim je normalno da će Ronaldo davati takve komentare, a Lukakuovi su naznaka da bi i on mogao put Saudijske Arabije. Nađe li se ondje, možete se kladiti da će na sva zvona hvaliti arapski fudbal i govoriti da je tamošnje prvenstvo jedno od onajjačih u svijetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To je naravno daleko od istine, ali je činjenica da veliki broj zaista vrhunskih igrača više nije u Evropi i da u njihovim igrama najviše uživaju na Bliskom istoku gdje se mnogo toga dešava posljednjih godina, kada je sport u pitanju. Saudijci će biti organizatori Svjetskog prvenstva, brojni superkupovi se igraju u toj zemlji, a sve veći broj velikih bokserskih mečeva organizuje se upravo u pustinjskoj zemlji.

Top Komentari

Sta ce ovaj teskas. On je ionako pogrijesio sport
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi